Gündem Kapıkule’de TIR kuyruğu 20 kilometreyi buldu

Kapıkule’de TIR kuyruğu 20 kilometreyi buldu

09.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan hükümeti tarafından geçen pazar günü Lesova Sınır Kapısı’nda gümrük personeline yönelik yapılan rüşvet operasyonunun ardından, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen TIR’ların tamamı x-ray tarama sisteminden geçirilmeye başlanınca, Kapıkule’de 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Kapıkule’de TIR kuyruğu 20 kilometreyi buldu


‘Uykusuzluktan ölüyoruz’
Bulgar yetkililerin, Lesovo Sınır Kapısı’ndan sonra Kapitan Andreevo’da da ülkeye giriş yapmak isteyen TIR’ların tamamı x-ray tarama sisteminden geçirmeye başlamasının ardından Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, 20 kilometre TIR kuyruğu oluştu. TIR’ların oluşturduğu uzun kuyruklar neredeyse şehir merkezine bağlantı yollarına kadar ulaştı.
Kapıkule’den çıkış yapmak için 25’inci kilometreden sıraya girdiğini dile getiren Ercan Gelen, “TIR’cıların çilesi bu. Evimizde kalamıyoruz. 25 km’yi 3 günde geçeriz diye düşünüyoruz. Bu sorunların haricinde bir de mülteciler var. Onların korkusu var. Arabaya binecekler mi? Binmeyecekler mi? Yani uykusuzluktan ölüyoruz” dedi.
Diğer bir TIR şoförü Arif Doğan ise 13’üncü kilometrede olduğunu ve beklemeye devam ettiklerini hatırlatarak, “Dünden itibaren bekliyoruz. Sıkıntıyı tam olarak bilmiyoruz. Bulgar mı çalışmıyor? Nedir sorun? Bilmiyoruz. Bir açıklama yapan da yok. Hemen hemen her hafta böyle oluyor zaten ancak bu sefer biraz daha fazla uzadı kuyruk” ifadelerini kullandı. n İHA