Gündem Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saatleri; 2022 Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saatleri; 2022 Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saat kaçta kılınacak?

02.05.2022 - 05:53 | Son Güncellenme:

Mübarek Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte yüz binlerce müslüman bayrama kavuşuyor olmanın huzuru, mutluluğu ve sevincini yaşıyor. Ramazan Bayramında bulundukları illerden farklı illere seyahat eden vatandaşlar bayramı geçirecekleri kentlerdeki namaz vakitlerini araştırıyor. Peki Karabük-Karaman-Kars'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saatleri; 2022 Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saat kaçta kılınacak

Karabük-Karaman-Kars'ta bayram namazı vakitleri! Yılda iki kez Ramazan ve Kurban bayramında camide cemaat ile eda edilen bayram namazı güneş doğmadan 50 dakika önce yerine getiriliyor. Byaram namazı her ilde farklı saatlerde kılınıyor. Bunun nedeni olarak kentlerin bulunduğu enlem ve boylamlar etkili oluyor. Güneşin ilk doğduğu kentler arasında Doğu illerimiz geliyor. Ülkemizde ilk bayram namazı Iğdır'da 05:35'te son bayram namazı ise 06:46'da Çanakkale ilimizde kılınacak. Peki Karabük-Karaman-Kars bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

KARABÜK-KARAMAN-KARS BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ

Karabük'te bayram namazı 06:19'da

Karaman'da 06:23'te

Kars'ta ise 05:38'de kılınacak

BAYRAM NAMAZI FAZİLETİ VE ÖNEMİ

Toplu kılınan bayram namazı, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliği geliştirir, bayram kutlamasına vesile olur.

Namazın ardından cami bahçesinde cemaat bayramlaşır ve toplumsal duygular, beraberlik güçlenir.

Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunan hutbe, topluma yol gösterici nitelikte olur.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) bayram namazı için şöyle buyurur:

"Allahü teala bayram sabahı meleklere emreder. Onlar da yeryüzüne inip sokak ağızlarında, yol başlarında dururlar. İnsan ve cinden başka bütün yaratıkların işitecekleri bir sesle şöyle seslenirler: 'Ey Muhammed ümmeti! Azı kabul edip büyük karşılıklar ihsan eden ve büyük günahları bağışlayan Rabbinize çıkınız' derler. Onlar da cami ve mescidlere çıkarlar. Namazlarını kılıp dualarını ettiklerinde Allahü teala onların her işini görür, görülmedik bir işleri kalmaz. Bütün günahlarını affeder. Bu halde onlar mağfiret olunmuş olarak dönerler."