Gündem Karacaoğlu vefat etti

Karacaoğlu vefat etti

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Karacaoğlu vefat etti

Oyuncu Toron Karacaoğlu, önceki akşam Altınoluk’ta 87 yaşında yaşamını yitirdi. Karacaoğlu, bugün öğle vakti Altınoluk Camii’nde kılınacak namazın ardından Altınoluk’ta toprağa verilecek. Karacaoğlu’nun vefat haberini oyuncu Orhan Aydın sosyal medya hesabından, “Sahnelerimiz ülkenin en ışıklı oyuncusunu, insanlık hayatı en mutlandıran sesini yitirdi” şeklinde duyurdu.

Haberin Devamı

Şehir tiyatroları

Aslen Bursalı olan Toron Karacoğlu 20 Ağustos 1931 tarihinde dünyaya geldi. 1947 yılında tiyatroya duyduğu ilgi nedeniyle İstanbul’a gelen Toron Karacaoğlu, sanat hayatına Beşiktaş ve Büyükdere Halkevi’nde başladı. Üç yıl süreyle İstanbul Belediye Konservatuvarında eğitim aldı. Şehir Tiyatroları sınavını kazanınca, bu kurumun kadrolu oyuncusu oldu. 150 kadar oyunda rol alan gelen Toron Karacaoğlu, 1980’de emekliliğinin ardından Berlin’de Alman Kültür Senatosu bünyesinde tiyatro eğitmenliği yaptı.

Arkın’ın sesi

1985 yılında Türkiye’ye dönerek Tiyatrokare, Tiyatro Kedi gibi özel kuruluşlarda yönetmenlik ve oyunculuk yaptı. 1989 yılında yeniden Şehir Tiyatroları kadrosuna giren sanatçı, 1995’te yaş haddinden emekli oldu. Toron Karacaoğlu ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. Sanatçı, ‘Malkoçoğlu’ ve ‘Kara Murat Serisi’ başta olmak üzere birçok filminde Cüneyt Arkın’ı seslendirdi. Toron Karacaoğlu 2014-2015 sezonunda İstanbul Kumpanyası’nın ‘İşgüzar’ oyununda proje danışmanlığı yaptı. Ayşe Erbulak, Sevinç Erbulak, Dağhan Külegeç, Özden Özgürdal tarafından 2014 yılında kurulan Erbulak Evi’nde oyunculuk alanında eğitmenlik görevini üstlendi. -KÜLTÜR SANAT SERVİSİ