Gündem ‘Karakolda intihar etti’ iddiası

‘Karakolda intihar etti’ iddiası

21.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bağcılar’da eşiyle tartıştığı ve ona şiddet uyguladığı iddiasıyla kelepçelenerek gözaltına alınan Hasan Latif Kaplan (34), karakolda pantolonunun kemeriyle intihar etti.

‘Karakolda intihar etti’ iddiası

Kirazlı Mahallesi’nde önceki gece 02.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Bir süre önce işten çıkarılan Kaplan, üç çocuğunun annesi Hüsna Kaplan ile henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Gürültülerin artması üzerine adrese Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri geldi.
Ekipler, Hüsna Kaplan ve ailesinin şikâyetçi olması üzerine Kaplan’ı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Alkollü olduğu öğrenilen Kaplan, karakola götürüldü. Dün öğle saatlerinde adrese gelen polisler, Kaplan’ın babası Mustafa Kaplan’a oğlunun gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra karakolda intihar ettiğini söyledi. Savcının kendilerine görüntü olmadığını söylediğini anlatan baba Mustafa Kaplan, “Ben bu yaşımda tüm karakolların kameralarla donatıldığını biliyorum. Ama nedense bu olayın meydana geldiği yerde kamera yok” dedi. Gözaltına alındığı sırada oğlunun, kendisini gözaltına alan polislere, “Küçük oğlumu öpeyim” diye yalvardığını belirten Kaplan, “3 yaşındaki oğlunu öpmesine bile fırsat vermediler. Bu nasıl insanlıktır” diye konuştu.