Gündem Karakolluk olan Vali Bulut merkeze alındı

Karakolluk olan Vali Bulut merkeze alındı

03.10.2009 - 00:39 | Son Güncellenme:

Erzurum Valisi Sami Bulut’un, Ak Partili Selcen Karagöl’le bir otomobilde ‘uygunsuz’ yakalandığı öne sürüldü. İddiayı reddeden Vali Bulut, isteği üzerine merkeze alındı

Karakolluk olan Vali Bulut merkeze alındı

Erzurum Valisi Sami Bulut’u (51) İl Genel Meclisi Başkanı Ak Partili Selcen Karagöl’le (35) otomobil içinde gören polisin kimlik sorması ve tarafların karakolluk olmasının basında yer alması geniş yankı uyandırdı. İçişleri Bakanlığı’na merkeze alınması için dilekçe veren ve

Karakolluk olan Vali Bulut merkeze alındı
hakkında hazırlanan özel kararname Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılırken Bulut, polis tarafından “uygunsuz” yakalandığı iddiasına “Çirkin bir iftiraya uğradım. Kesinlikle yalan” diye yanıt verdi. Avukat Karagöl de “Böyle bir şeyin olması milyonda bir bile değil” demekle yetindi.
İddiaya göre, 15 Eylül akşamı 22.00 sıralarında teravih namazından sonra Atatürk Üniversitesi Spor Merkezinde voleybol maçı oynayan Bulut’u, Karagöl aradı. Korumaların bilgi vermesi üzerine telefona çıkan Bulut’a Karagöl, “Hınıs’ta düzenlenen operasyonda İl Genel Meclis üyesi AK Partili Senih Yürekseven tutuklandı. Bu konuda sizinle görüşmek istiyorum” dedi.
Bulut, kırmızı renkli otomobille erkek kardeşi ile birlikte yanına gelen Karagöl’ün otomobiline bindi. Korumalarını almayan Bulut ile Karagöl, spor tesisi önünde konuşmak yerine kampüsten dışarı çıktı. Karagöl’ün erkek kardeşi, “Ben bu tür resmi konuşmalardan sıkılırım” diyerek otomobilden inerken otomobil, Dadaşkent semtine doğru yol aldı ve ağaçlıklar içinde park etti.

‘Uygunsuz gördü’
Trafiğin yoğun olduğu bölgede ihbar üzerine otomobilin yanına gelen ekip iddiaya göre Vali ve Karagöl’ü uygunsuz vaziyette gördü. Bulut’u tanımayan bir polis, kimlik istedi. Bulut, “Ben valiyim” deyince, polis memuru da “Ben de başbakanım” karşılığını verdi ve üzerinde kimlik bulunmayan Bulut’u karakola davet etti. Karagöl, kente dönerken Bulut da Dadaşkent Polis Merkezi’ne gitti.
Bu arada bazı siyasilerin devreye girdiği ve valinin polis merkezinden ayrılmasından sonra tutanak tutturulup İçişleri Bakanlığı’na gönderildiği öne sürüldü. Bu gelişmeler nedeniyle Bulut, 16 Eylül’den itibaren 15 gün izne ayrıldı. Bulut, 18 Eylül’de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in asker oğlunu bayram iznine götürmek için Erzurum’a gideceğini öğrenince iznini yarıda kesip Erzurum’a geldi. Bazı iddialara göre Bulut, Şahin’e durumu anlatarak yardım istedi. Ancak iddia yerel basında yer alınca olay açığa çıktı.

Haberin Devamı

Vali: İftiraya uğradım
Ankara’da bulunan Bulut, iddiaları yalanlayarak “İftiraya uğradım. Polis yanımızdan geçerken bilgi notunu Selcen hanıma gösteriyordum” dedi. Skandal olayın ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bulut’la görüştü ve Vali’nin merkeze alınması uygun görüldü. Hukuki mücadele başlatacağını söyleyen Karagöl de, “Ben bir genç kızım. Yapanlara Allahlarından bulsunlar diyorum” dedi. Bulut ile İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur arasında bir süredir sorun yaşandığı ifade edildi. Sorunun kaynağını, polislere ödül verilmemesinin oluşturduğu, Bulut’un, spor yaptığı bir sırada ayakkabısını korumasına bağlatmasının da bu süreçte etkili olduğu kaydedildi.
ANKARA Milliyet