Gündem Karaköy’de akıllı iskele hizmette

Karaköy’de akıllı iskele hizmette

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Karaköy’deki vapur iskelesi 22 Kasım 2008’de şiddetli lodosta su alarak batmıştı.

Karaköy’de akıllı iskele hizmette

Karaköy İskelesi’nin yerine yapılan ‘akıllı yüzer iskele’de ilk seferler dün sabah saat 06.20 itibariyle başladı. Yolcular dün Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı’ya gitmek için yeni iskeleyi kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla Tersanesi’nde yüzde yüz yerli üretimle yaptırılan iskele, Haliç Tersanesi’nden römorkörler eşliğinde yerine taşınmıştı.

Haberin Devamı

Yolcular beğendi

Gemi yanaşma testlerinin ardından hizmete başlayan akıllı yüzer iskele beğenildi. Yolculardan Şerife Dursun, “Çok güzel olmuş, ülkemize de bu yakışır” dedi. Yurt dışında yaşadığını söyleyen İlhan Gökçeoğlu ise “Yeni iskele eskiye göre çok daha derli toplu görünüyor. İstanbul’a geldiğim zamanlar yolum düşerse bu iskeleyi kullanacağım” diye konuştu.

Aynı anda üç vapur yanaşabiliyor

Deniz üzerinde yüzer olarak tasarlanan Karaköy’deki yeni iskele, 2 bin 236 metrekare alanı kaplıyor. İskelenin boyu 81 metre, eni 27.6 metre, yüksekliği 3.5 metre, ağırlığı ise 2 ton. Ana güverteden çatıya olan yüksekliği de 7.5 metre. Yeni iskeleye sancak ve deniz tarafındaki alınlık tarafından aynı anda üç vapur yanaşarak yolcu indirip bindirebiliyor. l HAKAN KAYA
HASAN YILDIRIM DHA

Haberin Devamı

Karaköy’de akıllı iskele hizmette