Gündem Karar sonrası ortalık karıştı

Karar sonrası ortalık karıştı

15.04.2014 - 18:34 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi’nde geçen yıl 13 yaşındaki Ö.Y.’ye tecavüz etmekle suçlanan 4’ü tutuklu, 8 sanığın yargılandığı Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesinde Kocaeli Kadın Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı. Karar sonrası ise ortalık karıştı!

Karar sonrası ortalık karıştı

Gölcük’te geçen yıl Haziran ayında 13 yaşındaki Ö.Y.’nin, okulda arkadaşlarına bazı kişilerle cinsel ilişkiye girdiğini anlatması, çocukların da bunu öğretmenlerine bildirmesi üzerine ortaya çıkan olay polise ihbar edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada Ö.Y. ile ilişkiye girdikleri ileri sürülen biri astsubay 24 kişi gözaltına alındı. Açılan davanın bugüne kadar yapılan duruşmaları sonunda sanık sayısı 4’ü tutuklu 8 kişiye düştü. Bir önceki duruşmada şüphelilerden Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 sanığın tutuklu yargılanması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen duruşma, adliye önünde bir yanda sanık yakınları, bir yanda protesto gösterisi yapan Kadın Platrformu üyelerinin yaklaşık 3 saatlik beklemelerinin ardından sonuçlandı. Mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan İ.K., E.D., S.A., Ş.T. 10’ar yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanıklardan U.A. 9 yıl 9 ay 15 gün, C.B. ve F.V.B. ise toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, C.O. da 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı.
KARARDAN SONRA ADLİYE ÖNÜ KARIŞTI
Kararın ardından sanıklar ve yakınları büyük bir şok yaşadı. Sanıkların yakınlarının bazıları gözlaşlarını tutamadı. Adliye dışında bekleyen ve verilen cezaları öğrenince az bulan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri ise sloganlar atarak kakarı protesto etti.
Bazı sanık yakınları ise onların üzerine yürüdü. Burada güvenlik önlemi alan polisler, öfkeli sanık yakınlarını sert müdehalede bulunarak önledi.
Kadın Platformu üyeleri daha sonra adliye önünden ayrıldı.