Gündem Kardeşine gidecekti

Kardeşine gidecekti

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci Didem Tuncay, Büyükelçi Ricciardone ile buluşmak için elçiliğe gelmişti. Didem Tuncay’ın annesi ile birlikte dışarı çıktığı ancak annesinin elçiliğe gelmeyerek, farklı bir yerde beklemeyi tercih ettiği ortaya çıktı

Kardeşine gidecekti

Uzun yıllar NTV’de diplomasi muhabirliği yapan Didem Tuncay (38), bir süre önce bu görevinden ayrıldı. Yurtdışında yaşayan kardeşiyle ABD’de buluşmak üzere sözleşen Tuncay, dün de uzun yıllardır tanıdığı ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ile çay içmek üzere sözleşti. Tuncay, personel kapısı olarak bilinen 2 Nolu Giriş Kapısı’na geldi. Burada randevusu olduğunu söyleyen Tuncay’a, oturması, bir görevlinin gelerek kendisini ana binaya götüreceği bildirildi. Tuncay, beklerken patlamaya yakalandı.

Elçilik görevlisi taşıdı
Patlamanın ardından elçilik binasında toz dumana karışırken, bir elçilik görevlisi Didem’in yardımına yetişti. Güvenlik görevlisi, Tuncay’ın yanına koşarak hemen yüzünü sildi ve başından aldığı yaranın durumuna baktı. Tuncay, ambulansa da aynı görevli tarafından bindirildi. Önce Güven Hastanesi, buradan da Numune Hastanesi’ne getirilen Tuncay’dan haber gelene kadar güvenlik görevlisi de yoğun bakım kapısında bekledi.

Kardeşine gidecekti

Tuncay’ın dün elçiliğe kadar annesiyle geldiği öğrenildi. Tuncay, ABD Büyükelçisi ile görüşmek üzere beklerken annesi Meral Tunay da elçiliğin arka sokağındaki Türk Amerikan Kültür Derneği’nde bulunuyordu. Patlamayı haber alır almaz elçiliğe koşan Meral Tuncay’ın yüreğine, “Bir kadın yaralı var” denilince ateş düştü.

Annesi hissetti
Anne Tuncay, o sırada ismini öğrenemediği yaralının kızı Didem olduğunu hissederek Ankara’daki hastaneleri dolaşmak üzere yola çıktı. Bu sırada Didem’in iş arkadaşı NTV Muhabiri Miray Akdağ Uluç ile karşılaştı. Anne Tuncay ve Uluç, ilk olarak geldikleri Numune Hastanesi’nde yaralının isminin “Didem Tuncay” olduğunu öğrendi. Anne Tuncay ve Uluç acil servis yoğun bakıma çıktıklarında Didem’i gördü.
Anne Tuncay, kızının yaralı olduğunu görünce fenalaştı. Hastaneye gelen baba İsmail Tuncay, anne Meral Tuncay’ı teselli etti. Didem, yoğun bakımda yatarken gazeteci arkadaşları da hastaneye akın etti. Tuncay ile Ricciardone’nin önceki gün Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyonda karşılaştıkları ve çay içmek için sözleştikleri öğrenildi.
Tuncay ailesi, patlamanın ardından yapılan haberlerde Didem’in isminin kullanılmamasını istedi. Aile, Didem’in yurtdışında bulunan kardeşinin olayı medyadan öğrenmesini engellemeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Aile, Tuncay’ın kardeşine ulaştığında kardeşi, olaydan haberi olduğunu, internet haber sitelerinde okuduğunu ve Türkiye’ye gelmek üzere yola çıkacağını söyledi.

Hayati tehlikeyi atlattı
Numune Hastanesi’ne getirildiğinde hayati tehlikesi bulunan Didem, saatler içerisinde kendini toparladı. Hastanenin uzman kadrosunun müdahalesiyle hayata dönen Didem, sağ gözünün üst bölümüne şarapnel saplandı. Görme yetisini kısa süren kaybeden Didem’in durumunun 24 saat sonra daha iyiye gideceğini belirtildi. Doktorlar, iç kanama olmadığını, 24 saat sonra sağ göze bir operasyon yapılacağını açıkladı. Akşam saatlerinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Didem’i ziyarete geldi. Yoğun bakım ünitesine alınmayan Çiçek, Didem’in babasına geçmiş olsun dileğinde bulundu. hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

Vize almaya gelmişti
Patlamada elçilik çalışanı Mustafa Akarsu ile canlı bomba Ecevit Şanlı öldü. Uzun yıllar NTV’de diplomasi muhabirliği yapan, yüzlerce kez ABD Büyükelçiliği’ne görevli olarak gelen gazeteci Didem Tuncay, yurtdışındaki kardeşiyle ABD’de buluşmayı planladığından bu kez vize almak için geldiği elçilikte saldırıya yakalandı. Tuncay, elçiliğe geçmek için nizamiyenin içerisinde oturduğu sırada meydana gelen patlamada ağır yaralandı.