Gündem Karın çilesi ile neşesi bir arada

Karın çilesi ile neşesi bir arada

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özellikle yurdun doğu kesimi etkisi altına alan yoğun kar yağışı yüzünden ulaşımı kesilen köy sayısı 2 bin 600’e çıktı. Bazı yerlerde kar kalınlı bir metreye kadar ulaştı

Karın çilesi ile neşesi bir arada

Karadeniz’de ve doğuda etkilen olan kar yağışı nedeniyle dün birçok ilde okullar tatil edildi. 2600’den fazla köy yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle mahsur kalanların imdadına ekipler yetişti. Abant ve Gölcük’te ise tatilciler karın keyfini çıkardı. 756 köy yolunun kapalı olduğu ve kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu Van’da da çocuklar kendi imkanlarıyla yaptıkları kızaklarla bol bol kayıp tatilin keyfini çıkardı.

Haberin Devamı

-ARTVİN:Kent merkezinde önceki gün etkili olmaya başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı il merkezinde 20 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreyi aştı. İl genelinde 153 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ile Borçka ve Murgul ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime dün bir gün süreyle ara verildi.

-RİZE:Kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda da eğitime dün ara verildi. İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi aştı.

-BOLU:Bolu’nun Gerede, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde eğitime dün ara verildi. Gerede’de 40, Mengen’de 10 olmak üzere toplam 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu Dağı’nın D-100 karayolu ve TEM otoyolu geçişinde kar ve sis görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düşmesi ulaşımda aksamalara yol açtı.

Haberin Devamı

-KASTAMONU:İl genelinde 410 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle Ağlı, Daday ve Küre ilçelerinde de dün eğitime ara verildi.

-SİNOP:Kar yağışının etkili olması nedeniyle Sinop’ta 110 köyle ulaşım sağlanamıyor.

-AĞRI:Doğubayazıt’ta kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplanan İshak Paşa Sarayı’nda, tarihi yapının zarar görmemesi ve ziyaretlerin aksamadan sürmesi için avluda biriken karlar, kar püskürtme makinesi ve görevlilerce küreklerle temizlendi. Ağrı’da dün gece hava sıcaklığı, sıfırın altında 15 dereceyle ölçülürken Tendürek Dağı’nda yoğun tipi nedeniyle çok sayıda TIR mahsur kaldı.

-BATMAN:Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat köyünde yaşayan hamile Şükran Ekinci (28) ile Sason ilçesine bağlı Keçiler köyünde ikamet eden Sultan Dağ’ın (32) doğum sancıları başladı. Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerde hamile kadınların hastaneye ulaştırılması için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istendi. Ekiplerin köy yollarını ulaşıma açmasının ardından 2 hamile kadın, 112 Acil Servis ekiplerince Gercüş ve Sason’daki devlet hastanelerine kaldırıldı. Doğum yapan kadınların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

-ARDAHAN:Ardahan’da 53 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bursa’dan Posof’a yolcu taşıyan otobüs ilçe girişinde kayınca paniğa kapılan yolcular araçtan atladı. Kayan otobüs şans eseri son anda durdu. Kar nedeniyle doğada yem bulamayan kuşların ise ağaç dallarındaki elmaları yemeleri dikkat çekti.

-BİTLİS:Kar yağışı Güroymak ve Ahlat ilçesine bağlı tüm köy okullarında eğitime dün bir gün süreyle ara verildi. Kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, 183 köy yolu kapandı.

Ecrin için seferber oldular

Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Armutdüzü köyünde mahsur kalarak hastaneye götürülmeyi bekleyen 1.5 yaşındaki Ecrin Temel için seferber oldu. Minik Ercrin yaklaşık 2 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye götürüldü. Yüksekova ilçesinde de kar yağışı nedeniyle yaylada küçükbaş hayvanlarıyla mahsur kalan dört çoban ve 500 koyun, karla mücadele ekiplerinin altı saat süren zorlu çalışmasının ardından kurtarıldı. Hakkâri’de 20 köy ile 50 mezranın da ulaşımı kesildi.

Karın çilesi ile neşesi bir arada

Haberin Devamı

Doğuda hayat durdu çocuklar eğlendi

Van’da 756 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi. Van’ın Başkale ilçesinde kar kalınlığının yarım metreyi aşarak, tek katlı evlerin ve park halindeki araçların kara gömülmesine neden oldu. Van’da okulları tatil olan öğrenciler, kalınlığı yer yer yarım metreyi bulan karda soğuk havaya aldırmadan kendi imkânlarıyla yaptıkları kızaklarla bol bol kayıp tatilin keyfini çıkardı. Erzurum’da 658, Erzincan’da 110, Tunceli’de 16 köye ulaşım sağlanamıyor.

Aralık güneşi
Dün Marmaris’te 21 derece sıcaklık kaydedildi. Güneşli havayla deniz kenarındaki kafe ve çay bahçeleri doldu. Belediye Halk Plajı’nda bir kadın bikinisiyle güneşlendi.

Karın çilesi ile neşesi bir arada