Gündem Karlıtepe’ye 15 bin kişilik piknik alanı

Karlıtepe’ye 15 bin kişilik piknik alanı

02.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Karlıtepe’ye 30 milyon liralık yatırımla 15 bin kişilik piknik alanı yapılacağını açıkladı

Karlıtepe’ye 15 bin kişilik piknik alanı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Karlıtepe’de aynı anda 15 bin kişinin piknik yapabileceği Karlıtepe Mesire Alanı için çalışmaların hızla yürütüldüğünü söyledi. Çelikbilek, “Proje 30 milyon liraya malolacak. Karlıtepe ile Sultaniye parkı arasına teleferik konulacak” dedi.
220 dönüm arazinin Çamlıca gibi bir cazibe merkezi olacağını kaydeden Çelikbilek, “Mesire alanında seyir kulesi, rüzgar gülü, cam müzesi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor alanları yer alacak” diye konuştu. Çelikbilek, Beykoz’da devam eden diğer projeler hakkında şu bilgileri verdi:

KÜÇÜKSU MESİRE ALANI PROJESİ: Tarihi Küçüksu Mesiresi, doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ilçeye kazandırılıyor. Küçüksu Mesiresi, camisi ve tarihi kasrıyla yemyeşil bir vaha şeklinde ortaya çıkacak ve ihtişamlı günlerine yeniden kavuşacak.

GÖKSU AQUAPARK PROJESİ: Anadoluyakası’nın ilk aquaparkı olarak yapılacak tesisin yerli ve yabancı turistleri ilçeye çekmesi bekleniyor.

BARUTHANE PARKI: Tarihi Göksu Deresi’nin kıyısında yer alan Baruthane Parkı ilçe sakinlerine yaraşır güzellikte yenileniyor. Göksu Deresi’ndeki teknelere düzen getiriliyor, yapımına başlanan projede amfi tiyatro, kafeteryalar, el sanatları çarşısı, tekne tamir ve çekek yerleri yer alıyor.

HZ. YUŞA VE ÇEVRESİ YENİLEME PROJESİ: Beykoz’un önemli ibadet mekanlarından Hz. Yuşa Türbesi’nin çevresi, Hz. Yuşa Peygamberin makamına yaraşır güzellikte projelerle yenilenecek. İBB çevre ve peyzaj projelerini, Beykoz Belediyesi ise yol yapım, otopark projelerini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Yuşa Tepesi’ne yeni bir cami yapılması da düşünülüyor.

BAL KENT PROJESİ: İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi olan Beykoz’da bal üretimi ve kalitenin artması için arıcılara teşvikler sağlanacak. Projenin ilk adımı “Arıcılığı Geliştirme ve Destekleme Projesi” kapsamında arıcılara 500 kovan dağıtımıyla başladı. Hedef 15 bin kovan dağıtmak.

ORHAN VELİ KANIK PARKI PROJESİ: Kavacık’ta ilçe sakinlerinin nefes alıp dinlenebileceği, içinde havuzu, spor ve sosyal alanları, el sanatları çarşısı ve kafeteryası olan yeni ve büyük bir parkın yapımı devam ediyor.

TARİHİ PAŞABAHÇE VAPURU: Şehirhatları’nın en eski vapurlarından olan Tarihi Paşabahçe Vapuru bundan böyle yolculuğuna müze, sergi ve nikah salonu olarak devam edecek.

ORTAÇEŞME MEYDANI: Ortaçeşme Meydanı, Spor ve Çayır Caddesi’yle birlikte yenileniyor, ilçe sakinleri dinlenme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği yepyeni bir meydan kazanıyor.

Haberin Devamı

100 milyon ağaç 3 ormanda yeşerecek
Beykoz Belediyesi ile Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı işbirliğiyle Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek, “Barış ve Dostluk Hatıra Ormanları” projesinin ilk adımı Beykoz’da atıldı.
Dünya barışına katkıda bulunmak, ağaçlandırmanın öneminde dikkat çekmek, ağaç ve orman ve sevgisini artırmak amacıyla, “100 Milyon Ağaç 3 Orman” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Beykoz’un Göllü Köyü’nde Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen alana 2 bin adet sarıçam fidanı dikildi. Dünya Barış ve Dostluk Hatıra Ormanı’nda toplam 100 milyon ağacın toprakla buluşması hedefleniyor.

Beykoz camına can veren proje
Beykoz’un yüzlerce yıllık camcılık geleneği, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi”yle yeniden canlanacak, camcılık turizm ve ekonomiye kazandırılacak. İlçenin köklü camcılık geleneğini geleceğe taşıyacak 100 usta yetiştirilecek.
İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan 360 bin TL hibe desteği almaya hak kazanan projede Beykoz Belediyesi, Cam Ocağı Vakfı’nın katkılarıyla cam işlemeciliği eğitimlerinin yanısıra ulusal ve uluslararası tanıtım etkinlikleri düzenlenecek, showroom ve satış noktaları kurulacak. Anadolukavağı ve Polonezköy’de satış noktaları kurulacak. Uluslararası Beykoz Cam Şenliği düzenlenecek.

Deri işleme sanatı
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, deri işlemeciliğini de gündeme getireceklerini belirterek, “Burası dericiliğin kaynağıydı. Bu sanata ilgiyi artırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çöpler kıymete bindi!
Türkiye’de bir ilk olarak Beykoz’da kurulan Atık Yönetim Merkezi’nde organik atıkların yerinde dönüşümü ve yönetimi gerçekleştiriliyor. ‘Sıfır Atık’ sloganıyla başlatılan geri dönüşüm projesiyle meyve, sebze ve yemek atıkları çöp olarak değil, doğaya faydalı kompost malzeme olarak toprakla buluşuyor.
Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak, sürdürülebilir çevre, ekonomiye katkı sağlamak ve ilçe sakinleri arasında çevre bilincini geliştirmek için harekete geçen Beykoz Belediyesi kurduğu, ‘Atık Yönetim Merkezi’nde organik atıkları yerinde dönüştürüyor. Meyve ve sebze atıklarını çöpe değil merkeze götüren ilçe sakinleri, burada kendi ürettikleri kompost malzemeyle balkon ve bahçelerinde çiçek ve sebze yetiştiriyorlar.

Haberin Devamı

Arena için geri sayım
Beykoz, içerisinde 10 bin kişilik stad, 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu ve 2 bin 500 kişilik tam olimpik yüzme havuzu olan dev bir Arena’ya kavuşuyor.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kamplarının yer aldığı Beykoz’da, İstanbul’un sportif cazibesine yenilik kazandıracak Beykoz Arena projesi için geri sayım başladı. Beykoz Belediyesi tarafından hazırlatılan projeye göre; 43 dönüm arazi üzerine kurulacak dev spor kompleksinde tribünleri tamamen kapalı 10 bin kişilik stad, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Sarayda ve vapurda nikah
Öte yandan, Selçuklu mimarisinde inşa edilecek nikah sarayında 800 koltuk kapasiteli nikah ve düğün salonları yer alacak. Komplekste 20 bin metrekarelik otopark olacak.