Gündem Karnında 7 aylık bebeğiyle veda etti

Karnında 7 aylık bebeğiyle veda etti

17.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin, Savur’da PKK’nın hain saldırısında şehit olan Astsubay Çavuş Yasin Tekin, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin, Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı, jandarma er Mustafa Özel ve Şırnak’ta PKK’lıların açtığı ateşte şehit olan polis Hıdır Gençaslan törenle uğurlandı

Karnında 7 aylık  bebeğiyle veda etti

Mardin’in Savur ilçesinde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit olan dört asker dün Mardin’den törenle

Karnında 7 aylık  bebeğiyle veda etti
memleketlerine uğurlandı. Astsubay Çavuş Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin (40), Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı (24) ve jandarma er Mustafa Özel (21) için 70’inci Mekanize Tugay Komutanlığı’nda törende 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Memleketi Niğde’ye gönderilen şehit Tekin için Belediye Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Nevriye ve 7 aylık hamile eşine yakınları yardım etti. Baba Tekin, “Vatan sağ olsun ne yapalım, bir Yasin gider, bin Yasin gelir” dedi. Şehidin cenazesi, namazın ardından Niğde Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Babasız koyma’
Şehit Çetin’in acı haberi Sivas’taki yakınlarını yasa boğdu. Şehidin Antalya’dan Sivas’a gelen babası, eşi ve çocukları havalanındaki karşılamaya yetişemezken, cenaze konvoyuna yetişti. Eşi Arzu Çetin, oğlu Kaan’a sarılarak gözyaşı dökerken “Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız, yavrularını babasız koyma” diye feryat etti. Şehidin 12 yaşında Eren ve 16 yaşında Kaan isimli iki oğlu olduğu öğrenildi. Çetin’in cenazesi memleketi Sivas’ta toprağa verildi. Törende şehidin eşi “Aşkım, bana söz vermiştin, böyle gelmeyecektin. Erdal ne olur kalk, ‘bu bir şaka’ de” diyerek gözyaşı döktü.
Jandarma Uzman Çavuş Yaylı’nın şehit haberi Bursa’daki babası ve annesine sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Yaylı’nın cenazesi Yenişehir ilçesinde toprağa verildi. Üç ay önce nişanlandığı belirtilen şehidin, babası Ahmet, annesi Hacer, kız kardeşleri Şerife, Yasemin ve Hatice ile nişanlısı olduğu öğrenilen Büşra, bir süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Şırnak’ta yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken PKK’lıların açtığı ateşte şehit olan polis memuru Hıdır Gençaslan’ın (46) cenazesi dün memleketi Antalya’ya uğurlandı. Uncalı Mezarlığı’na düzenlenen törene Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da kadıldı. 4 yaşındaki kızı Ece ve 14 yaşındaki oğlu Berkay’ı geride bırakan şehit Gençaslan’ın eşi Esma tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Annesi fenalaştı
Şehit olan jandarma er Mustafa Özel’in İstanbul Bahçelievler’deki baba ocağına ateş düştü. Özel’in evine dev Türk bayrağı asıldı. Özel’in komşuları da şehit haberi üzerine evlerinin camlarını Türk bayraklarıyla donattı. Baba Asım Özel, Bahçelievler Belediyesi tarafından kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. 10 gün önce izin dönüşü birliğine katıldığı belirtilen Özel’in tezkeresine 3 ay kaldığı öğrenildi. Helallik için babaevine getirilen şehidin cenazesine sarılan annesi fenalık geçirdi. Şehidin cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Karnında 7 aylık  bebeğiyle veda etti


Baba gitme’
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde nöbet sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan jandarma uzman çavuş 37 yaşındaki Aytunç Altuntaş da memleketi Samsun’da babasının yanında toprağa verildi. Şehidin 35 yaşındaki eşi Nurgül Altuntaş baygınlık geçirdi. 8 yaşındaki kızı Cemre (8) ise “Baba gitme” diye gözyaşı dökerken, diğer kızı 14 yaşındaki Işıl ise ‘Ne olur babam gitmemiş olsun’ dedi.

İki acı haber daha
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda önceki gün yaralandıktan sonra GATA’ya sevk edilen Özel Harekat Polisi Kürşat İnan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit İnan’ın, Rize Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden, geçici görevle Nusaybin’e gönderildiği öğrenildi. Şehit İnan, memleketi Tokat’ta defnedilecek. Öte yandan Şırnak’ta da PKK’lıların zırhlı araca düzenledikleri roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis de yaralandı. (ANKARA Milliyet)

Yazarlar