Gündem Kars’ta çatışma: 1 şehit

Kars’ta çatışma: 1 şehit

21.04.2008 - 01:59 | Son Güncellenme:

Kağızman kırsalındaki operasyonda teröristlerin açtığı ilk ateşte bir asker şehit oldu, 5 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Şırnak’ta da operasyonlar sürüyor

Kars’ta çatışma: 1 şehit

Kars’ın Kağızman ilçesi kırsalında  terör örgütü üyelerine karşı yürütülen operasyonlar kapsamında arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çatışma çıktı. 5 teröristin öldürüldüğü çatışmada, Piyade Onbaşı Zülküf Tekin şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Bölgede operasyonlar sürüyor. 

5 bin komando katıldı

Şırnak’ta da eylem için Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızan teröristlere karşı Bestler Dereler bölgesi, Küpeli, Herekol, Kato ve Cudi dağlarında operasyonlar hava destekli olarak sürdürülüyor. 5 bin komando, zorlu arazi koşullarına rağmen bölgeyi didik didik arıyor.
Teröristlerin bulunabileceği mağaralar Kobra helikopterlerle bombalandıktan sonra, askerlerce kontrol ediliyor. Mağaralarda bulunan tonlarca gıda ve yaşam malzemesi imha edildi. Havaların ısınmasıyla birlikte teröristlerin sınırdaki birliklere bombalı saldırıda bulunacağı istihbaratı üzerine dün verilen “Kırmızı alarm”  durumu devam ediyor. Birliklerdeki nöbetçi asker sayısının da artırıldığı bildirildi.
Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik dün de sürdü. Öğle saatlerinde mühimmat yüklü 2 askeri araç ile birlikte 4 tank, zırhlı araçlar eşliğinde sınırın sıfır noktasındaki Hakan Tepe’ye sevk edildi.