Gündem Katil, babası sayesinde işe girmiş

Katil, babası sayesinde işe girmiş

20.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın Tarsus’dan Mersin’e dönmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilmesinin ardından tepkilerin merkezinde olan Tarsus Otobüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin (TOK) Adana sorumlusu Selçuk Yılmaz Milliyet’e konuştu.

Katil, babası sayesinde işe girmiş


Katil Ahmet Suphi Altındöken’ın işe “baba kontenjanından” girdiğini söyleyen Yılmaz, “Şoför eksikliğimiz vardı. Babasını önceden tanıyorduk, otogarda çalışmıştı. Zaten evrakı dört dörtlük olan bir şoför de bulamıyorsun. Bu işe başlayalı 15-20 gün olduğu için evrakları tam mıydı değil miydi bilmiyoruz” dedi. Yılmaz, durumlarını, “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş” şeklinde tanımlarken bundan sonraki süreç için şoförlerden adli sicil arşiv kaydı isteyeceklerini, araçlara GPS ve kamera sistemi kurulacağını açıkladı. Adana-Mersin arasında 41 yıldır hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, “41 yıldır bir tane adli olay yaşanmadı. Ama bir çürük yumurta 41 yıllık güveni zedeledi” diye konuştu.
TOK’a kayıtlı 112 üyeleri bulunduğunu anlatan Yılmaz, olayın ardından Adana Otogar’ındaki araçlarına saldırıldığını anlatarak “Bu olayı şiddetle kınıyoruz. 6-7 günden beri camlarımızı kırıp, araçlara zarar veriyorlar. Seferlerimizin sıklığını azalttık. Üç gündür seferimiz yok. Şoförler yola çıkmaya korkuyor” dedi.