Gündem ‘Katil zanlısı nasıl yakalandı’ muamması

‘Katil zanlısı nasıl yakalandı’ muamması

12.02.2009 - 02:38 | Son Güncellenme:

Almanya’da öldürülen Kardelen’in katil zanlısı Ali Kur’un, Didim’de nasıl yakalandığı tartışma yarattı

‘Katil zanlısı nasıl yakalandı’ muamması

Almanya’nın Paderborn kentinde, 12 Ocak’ta evlerinin önünden kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç’ın katil zanlısı Ali Kur (29), Aydın’ın Didim ilçesinde yakalandı.
Kur’un kayınpederi Kadir Ayaz (49), damadını Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sığınarak teslim olmak zorunda bıraktığını söyledi. Olayın ortaya çıkacağını anlayıp Almanya’yı terk eden Kur’un, anne ve babasının yaşadığı Aydın’da olduğu saptandı.

‘Gurur meselesi’
Almanya’da yaşayan ve Kardelen’in ailesine “Damadını bulup adalete teslim edeceğini” söyleyerek Türkiye’ye gelen Ayaz, Kur’un izini buldu. Önceki gece kayınpederi ile buluşmak için geldiği Didim’de yakalanan Kur’un, sorgusuna İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk de katıldı.
Kızı Zehra (24) ile beş yıldır evli olan damadının yakalanmasını gurur ve namus meselesini yaptığını belirten Ayaz, şunları söyledi:
“Babası ve annesinin yardımlarıyla, telefon temasına geçtim, Didim’de olduğunu öğrendim. Buluşmaya karar verdik. Psikopat bir yapıya sahip olduğu için, ‘Tek gel, seninle tek görüşeceğim’ dedi. Bana zarar vereceğini bildiğim için, buluşma noktasına üç kişi ile gittim. Otomobil ile gelen damadım, bizi görünce durmadan kaçtı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.”

Vali: Kontrolde yakalandı
Aydın Valisi Mustafa Malay ise Kur’un, önceki gece polis tarafından yapılan kontroller sırasında bir araç içinde yakalandığını açıkladı.