Gündem Katılımcı, kolektif ve güçlü

Katılımcı, kolektif ve güçlü

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl İstanbul Kitap Fuarı’na paralel olarak yan salonlarda düzenlenen ARTIST 2016, sanat izleyicilerinin yanı sıra öğrencileri, okurları, yazarları ve yayın dünyasını ağırlıyor

Katılımcı, kolektif  ve güçlü

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. bünyesinde düzenlenen ARTIST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, bu yıl ‘Umulmadık Topraklar’ temasıyla gerçekleştiriliyor. Fuar bu temayla izleyicileri, ‘günümüzün ortak deneyimi’ olarak tanımlanan göçmenlik üzerine düşünmeye davet ediyor. Fuarda bu yıl bu kapsamda çok küratörlü güncel sanat sergileri yer alıyor. Her bir sergi temayı farklı açılardan ele alıyor. Kimi tarih üzerinden temayı değerlendirirken kimi toplumdan dışlanmış bireylerin göçebe hâlini merkeze alıyor. Fuarın küratörlü sergilerinin her biri üzerine bolca düşünülmüş, gezmesi zaman alabilecek sergiler. Bunların ve galeri stantlarının yanı sıra, aralarında Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi, Taşeron ve Katastrof gibi grupların yer aldığı bağımsız sanatçı inisiyatifleri de bir bölümde ağırlanıyor. 30’u aşkın inisiyatif ve grubun yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin de içinde olduğu kurumlar bu bölümde sıralanıyor. Özellikle genç sanatçıların işlerine yer veren fuarın bu kısmı bir keşif deryası olma özelliği taşıyor. Genç sanatçıların, bağımsız olanların, bir galeriye bağlı çalışmayan isimlerin neler yaptıklarını keşfetmek ve özellikle resimde ne gibi yönelimler olduğunu görmek için bu bölüm mutlaka gezilmeli.

Haberin Devamı

Karamustafa’nın filmleri de var

Fuarın dikkat çeken bir bölümü de Onur Sanatçısı Gülsün Karamustafa’nın sergisi. Bu bölümde sanatçının sergi afişleri, filmleri ve eserleri yer alıyor. Sergi göç üzerine çalışmalarıyla da tanınan ve Türkiye’nin en önemli güncel sanatçılarından olan Karamustafa’yı yakından tanımak için iyi bir fırsat sunuyor. Yanı sıra Denizhan Özer küratörlüğünde Summart Bora Koleksiyonu sergisi de gerçekleşiyor. Summart Sanat Merkezi’nin kurucusu Mete Bora tarafından 1989 yılında başlatılan Bora Koleksiyonu’ndan bir seçki fuar boyunca ziyaretçilere açık. Fuarın konuşma programı da hayli zengin. Bu yıl Burcu Pelvanoğlu’nun davetiyle Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Başkanı Marek Bartelik ve Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Yönetim Kurulu Üyesi Nilofer Farruqh 19 Kasım Cumartesi günü saat 15.30’da düzenlenecek etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

Katılımcı, kolektif  ve güçlü

Onur Ödülleri verildi

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülleri, önceki akşam TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Interexpo Salonu’nda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. 35. yaşını ‘Felsefe ve İnsan’ teması ile selamlayan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından verildi. ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Ödülü, Gülsün Karamustafa’ya TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan tarafından takdim edildi. Bu yılın Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise Summart Sanat Merkezi’ne sunuldu. Ödül Mete Bora adına Zeynep Bora’ya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Aydın Ayan tarafından verildi.