Gündem Katilleri bulun

Katilleri bulun

22.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’da 8-10 kişilik grubun linç ettiği Cem Aydın’ın ailesi korku içinde. Baba Aydın ‘Oğlumun katilleri niye bulunmuyor’ diye soruyor

Katilleri bulun

Danimarka’da 8-10 kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak başına aldığı darbeler sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Türk genci Cem Aydın’ın katillerinin halen yakalanamaması aileyi tedirgin ediyor. Ülke gündemine bomba gibi düşen Cem’in vahşice dövülerek ölmesi olayı üzerine, Danimarka medyası ailenin oturduğu eve akın etti.
Polisin bu kadar yavaş çalışmasından duyduğu tatminsizliği dile getiren acılı baba Haşim Aydın, “2 araçla gelen 8-10 kişilik kalabalık bir grup var ve araba markaları belli. Oğlumun hangi nedenle dövülerek öldürüldüğü şu anda önemli değil. Önemli olan oğlumu vahşice döverek öldüren katillerin bir an önce yakalanarak adaletin yerini bulması” dedi.

Cem’i neden dövdüler?
Kopenhag polisi, bir görgü tanığın ifadesine dayanarak Cem’i döverek ölümüne neden olan grubun Türk gencin oturduğu evin kapısı önünde beklediklerini bunu planlı ve bilinçli yaptıklarını açıkladı.
Polisin, ırkçı saldırı olabileceğinin yanı sıra, Faslı bir kızla 5 yıldır arkadaşlık yaptığı belirtilen Cem’in Fas-Türk geleneklerinin birbirine uymaması nedeniyle böyle bir saldırıya maruz kaldığı olasalığı dahil olmak üzere, birçok teori üzerinde geniş kapsamlı soruşturma yaptığı belirtildi.
Cem’i öldüresiye döven grubun gri renkte bir Ford Mondeo ile aynı renkte bir BMW 3E serisi iki arabayla kaçtıkları belirtilirken bu arabalar halen bulunamadı. Kopenhag polisine şimdiye kadar 15 kişinin tanık olarak başvuruduğu belirtildi.

Türkiye devrede
Cem Aydın’ın uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetmesi haberin Türk medyasında yer almasının ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Genel Müdürlüğü acılı baba Haşim Aydın’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Aileye, hukuki, maddi ve manevi her türlü destek yönünde yardımcı olmaya hazır oldukları belirtilerek olayın takipçisi olacakları belirtildi.
Öte yandan Türkiye’nin Kopenhag büyükelçisi Ahmet Berki Dibek, aileyi telefonla arayarak başsağlığı dilerken Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan’ı ailenin evine gönderdi.

Haberin Devamı

Otopsi pazartesi
Kopenhag polisi, Rigshospitalet Hastanesin’de ailenin yaşam ünitesini kapatmasına izin vermesi sonucu önceki akşam hayata gözlerini yuman Cem Aydın’ın otopsisinin yarın (pazartesi) yerel saat ile sabah 10.00’da yapılacağını açıkladı.