Gündem Katilleri yakalandı

Katilleri yakalandı

30.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uşak’ta harabe bir binanın içinde yakılmış halde bulunan Zekiye ve Arzu kardeşlerin cinayet şüphelisi olarak yakalanan 2 kişi suçlarını itiraf etti

Katilleri yakalandı

Uşak’ta 4 gün boyunca her yerde aranan ve geçen cumartesi günü Akse Çamlığı Mevkii’nde cesetleri bulunan, 17 yaşındaki Arzu ve 12 yaşındaki Zekiye Çoban kardeşlerin cinayet şüphelisi olarak 2 kişi gözaltına alındı. Yaşı küçük olan 2 şüphelinin, ilk sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.
Öldürülen iki kardeşin cesetlerinin bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren jandarma, yaşları 18’in altında olan H.G. ile M.A.G.’yi gözaltına aldı. İl Jandarma Garnizon Komutanlığı’na getirilen şüphelilerin, ilk sorgulamalarında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.
İki kız kardeşin cesetleri, cumartesi gecesi Akse Çamlığı Mevkii’ndeki ormanlık alanda, harabe binanın içinde yakılmış olarak bulunmuştu. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri yapılan genç kızların göğüs bölgesinde çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu ve boğazlarının kesildiği belirlenmişti.
Şüphelilerin, cinsel ilişkiye girmek istedikleri kızları tekliflerini kabul etmedikleri için evde bıçaklayarak öldürdüklerini söyledikleri belirtildi. H.K. ve M.A.G.’nin cesetleri metruk binaya götürerek, motosikletten üzerlerine boşalttıkları benzinle yakmaya çalıştıklarını anlattığı öğrenildi.

Toprağa verildiler
İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Zekiye ve Arzu Çoban’ın cenazeleri, önceki gece Uşak’a getirildi. Cenazeler, kent merkezindeki Seher Camisi’ne götürüldü. Anne Emine Çoban ile baba Özkan Çoban’ın yanı sıra yakınları, üzerlerine gelinlik örtülen tabutların başında uzun süre gözyaşı döktü. İki kız kardeşin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kuyucak köy mezarlığında toprağa verildi.