Gündem Katliam sanıkları birbirini suçladı

Katliam sanıkları birbirini suçladı

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’in Ankara Garı saldırısına ilişkin görülen davanın karar duruşmasına sanıklar arasındaki tartışma damgasını vurdu. Sanıklardan Yakup Karaoğlu’nun savunmasında yalan beyanlarda bulunduğunu belirten sanık Esin Altıntuğ, “Eşimi örgüte bu adam soktu, hayatımızı mahveden bu adamdır” diye bağırdı

Katliam sanıkları birbirini suçladı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te yaşanan ve 100 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DAEŞ saldırısına ilişkin davanın kararı açıklanacakken tutuklu sanıklar Yakup Karaoğlu ile Esin Altıntuğ birbirini suçladı. Karaoğlu, Halil İbrahim Durgun ile aralarında husumet olduğunu iddia etti. Durgun’un tutuklu karısı Esin Altıntuğ ise “Yalan söylüyor. Eşimi örgüte bu adam soktu” dedi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmayı CHP adına Meclis Başkanvekili Levent Gök, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Fethi Açıkel ile milletvekilleri Mahmut Tanal, Orhan Sarıbal, Yıldırım Kaya, Murat Emir ve Ali Haydar Hakverdi takip etti.

Haberin Devamı

İki sanık birbirine girdi

Silahlı terör örgütüne üyelik suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanık Yakup Karaoğlu esas hakkındaki savunmasını yaptı. Davanın diğer sanıklarıyla örgütsel bir bağının bulunamadığını öne süren Karaoğlu, terör saldırısının faillerinden 14 Kasım 2015’te Gaziantep’teki polis baskını sırasında üzerindeki bombayı patlatan Durgun ile husumetinin olduğunu söyledi. Bu nedenle Durgun ile hareket etmesinin mümkün olmadığını öne süren Karaoğlu, bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bu esnada Durgun’un eşi davanın tutuklu sanığı Esin Altıntuğ, ayağa kalkarak “Yakup Karaoğlu yalan söylüyor hakim bey” diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme heyetinin söz verdiği Altıntuğ, “Eşim Halil İbrahim Durgun’u örgüte bu adam (Yakup Karaoğlu) soktu. Eşimi zorla kendisi toplantılara götürürdü. Bu kadar nasıl rahat yalan söyleyebiliyor? Eşimi bu yola sokan, hayatımızı mahveden bu adamdır. Söyledikleri yalandır. Bu adam Suriye’den gelen yabancıları misafir ediyordu. Suriye’de eşleri ölen kadınları barındırıyordu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Sizden nefret ediyorum’

Altıntuğ’un, önceki duruşmalarda psikolojisinin bozulduğu için ilaç aldığını söylediğini aktaran Karaoğlu da aleyhindeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, yalan söylediğini savundu. Karaoğlu’nun, Suriye’den gelen misafirlerinin kimler olduğunu sorduğu Altıntuğ, “Nerden bileyim isimlerini. Sizden nefret ediyorum” karşılığını verdi. Terör saldırısının ardından eşinin Karaoğlu tarafından kaçırıldığını savunan Altıntuğ, “Eşim 14 Ekim’de beni arayarak bu bilgiyi paylaştı” dedi.

Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmayı CHP’li vekiller ve STK temsilcileri de izledi.

Yazarlar