Gündem kavgalar can aldı: 3 ölü 8 yaralı

kavgalar can aldı: 3 ölü 8 yaralı

02.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

30 Mart yerel seçimleri nedeniyle başlayan, yaralama ve ölümlerle sonuçlanan kavga ve tartışmalar sürüyor.

kavgalar can aldı: 3 ölü  8 yaralı

Seçiminin ardından yaşanan bazı olaylar şöyle:
- Tunceli’nin Pertek ilçesine bağlı Bulgurtepe köyünde muhtarlık seçiminin ardından çıkan tartışma nedeniyle Yüksel Baysal, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, Ahmet Turan (25) da yaralandı.
- Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Tekeköy’de muhtarlığa aday olan iki korucu ailesi arasında çıkar kavgada iki kişi yaralandı. Seçimi Dursun Devrim’in kazanması üzerine diğer aday Sadık Denli’nin ailesi itiraz etti. Devrim ve Denli aileleri arasında çıkan silahlı kavgada İbrahim Denli (49) öldü ve 2 köylü yaralandı.
- Mardin’inde Artuklu Belediye Başkanı seçilen BDP’li Emin Irmak, aralarında husumet bulunanları barıştırmak için gittiği Gökçe köyünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Olayda iki kişinin daha yaralandığı öğrenildi.
- Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Kazancı belgesinde iki dönem önce, o dönem köy statüsünde olan Çatalbadem’de muhtarlık yapan Fikret İ. (40) iddiaya göre muhtarlık seçimi yüzünden tartıştığı dayısının oğlu Ekrem Koçak’ı (32) bıçaklayarak öldürdü.
- Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Kamil Dalkara’nın kesin olmayan sonuçlara göre seçimleri 221 oy farkıyla kaybetmesinin ardından ilçede gerginlik yaşandı. Oy sayımında yanlışlık olduğunu öne süren CHP’liler, adliyeye girmek isteyince polis havaya uyarı ateşi açtı. Polis merkezine taşlarla saldıran kalabalık güçlükle yatıştırılırken olaylarda 2 kişi yaralandı.
- Bitlis’in Ahlat ilçesinde Selçuklu Çarşısı mevkisinde toplanan BDP’li bir grup, gösteri yaptı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. 30 Mart’tan bu yana 24 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.