Gündem Kayıp 2 askerden acı haber geldi

Kayıp 2 askerden acı haber geldi

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatı’nda 29 Kasım’da irtibat kesilen astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin’in cenazelerine ulaşıldı. Şehitler toprağa verilmek üzere Çanakkale ve Adana’ya gönderildi

Kayıp 2 askerden acı haber geldi

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda 29 Kasım’da irtibat kesilen ve terör örgütü DAEŞ unsurlarınca şehit edildiği belirlenen Astsubaylar Kıvanç Kaşıkçı ve Duran Keskin’in cenazelerine ulaşıldı. İki askerin cenazesi Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı ve Astsubay Duran Keskin ile 29 Kasım’da irtibat kesilmişti. TSK’nın da irtibatın kesildiğini duyurduğu iki astsubayın DAEŞ’li teröristlerce şehit edildiği öğrenildi. Sürdürülen harekat kapsamında önceki gün TSK tarafından ele geçirilen bölgede şehit astsubayların cenazelerine ulaşıldı.

Aksakallı da katıldı

Astsubaylar Kaşıkçı ve Keskin’in cenazeleri askeri helikopter ile Gaziantep’e getirildi. Burada şehitler için düzenlenen törene Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da katıldı. Havalimanındaki törenin ardından şehit Kaşıkçı’nın cenazesi Çanakkale’ye, Keskin’in cenazesi Adana’ya gönderildi.

Babası Şaban Keskin’i yaklaşık 4 yıl önce kaybeden ve eşi de kendisi gibi astsubay olan Jandarma Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 28 yaşındaki Keskin’in Adana Havaalanı’ndan alınan naaşı, merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi’nde annesinin yaşadığı eve getirildi. Evde cenaze beklenirken görevli bir polis memuru Kuranı Kerim okuyup dua etti. Türk bayrakları ile donatılan sokakta bekleyen vatandaşlar, şehidi dualarla karşıladı. Şehidin, kendisi gibi astsubay olan eşi Gökçe Keskin, annesi Elife Keskin, kız kardeşi ,yakınları Türk bayrağına sarılı tabutunu okşadı. Oğlunun bayrağa sarılı tabutunu koklayan anne Elife Keskin, “Yavrumun kokusu geliyor” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Babası fenalaştı

Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı’nın şehit haberi de Çanakkale’de yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin Çanakkale Esenler mahallesinde oturan ailesine haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten ve Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel verdi. Evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, baba Ramazan Kaşıkçı fenalaşıncahastaneye kaldırıldı.

‘Vuruldu, Suriye’ye döndü’

Şehidin kardeşi Erdinç Kaşıkçı, ağabeyinin vatanını çok sevdiğini belirterek, “Kurban Bayramı’nda vuruldu geldi. Doktor rapor verdi. ‘Kullanmayacağım ben, arkadaşlarımı yalnız bırakmam’ dedi, koşa koşa Suriye’ye gitti. Eğer raporu kullansaydı, şimdi yanımızda olacaktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı’nın cenazesi bugün toprağa verilecek.