Gündem ‘Kayıp silah’ düzenlemesi

‘Kayıp silah’ düzenlemesi

13.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, taşınması ruhsat gerektiren silahların yasadışı kullanımını engellemek üzere yeni bir yasa teklifi taslağı hazırladı.

‘Kayıp silah’ düzenlemesi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Önceki gün Meclis’te AK Parti Grubu’nda İçişleri Bakanlığı bürokratlarının da katılımıyla düzenlenen toplantı ile teklife son şekli verildi. Yasa teklifinde ‘kayıp silah’a ilişkin de önemli yeni düzenlemeler yer alıyor. Buna göre, iki defadan fazla ruhsatlı silahını kaybedenlerin silah kullanma hakkı geri alınacak. Ateşli silahları, bunlara ait mermileri, monte edildiği ateşli silaha “vahim silah” niteliği kazandıran parçaları ülkeye sokanlar, silahlara monte edenler, buna aracılık edenler ve satanlara 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilecek. Kuru sıkı silahı, teknik özelliklerinde değişiklik yaparak “silah” vasfına dönüştürenlere 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 500 günden 15 bin güne kadar adli para cezası getirilecek. Teklifin önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Emeklilik yaşı yükseltiliyor

Tasarıda emniyet müdürlerinin emekliğine ilişkin de değişiklikler öngörülüyor. Buna göre birinci sınıf emniyet müdürlerinin şu anda 55 olan emeklilik yaşı 65’e, diğer emniyet müdürlerinin 62’ye, emniyet hizmetleri sınıfı personeli için 60’a yükseltilecek.