Gündem KCK’DA 9 KİŞİYE TAHLİYE

KCK’DA 9 KİŞİYE TAHLİYE

19.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik açılan çoğunluğu avukat 37’i tutuklu 50 sanığın yargılandığı davanın dün İstanbul’da görülen 3. duruşmasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile avukat Several Ballıkaya arasında sert bir tartışma yaşandı

KCK’DA 9 KİŞİYE TAHLİYE

Söz isteyen Ballıkaya’ya, Ekinci başka bir avukatın konuştuğunu belirterek söz vermedi. Ballıkaya’nın bağırarak konuşmasına devam etmesi üzerine Ekinci, “Zorla yapamazsınız” diye tepki gösterdi. Ballıkaya ise, “Zorla yaparız” yanıtını verdi. Ekinci de, “Siz nasıl avukatsınız? Nasıl böyle konuşursunuz?” diyerek duruşmaya ara verdi. Aranın ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Tutuklu sanık Osman Çelik savunmasını Kürtçe yapacağını belirtti. Ekinci de, “Anladığım kadarıyla bu konuda bir mahalle baskısı da var” dedi. Böyle bir baskının olmadığını belirten sanık Çelik, “Bunu hakaret kabul ederim. Bizim İmralı’ya zorla götürülüp avukatlık yaptığımız da iddia ediliyor.Bunun böyle olmadığını göstermek adına Türkçe savunma yapacağım” ifadelerini kullandı.

Ara karar açıklandı
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Yaşar Kaya, eski milletvekili Mahmut Alınak, Mehmet Nuri Deniz, Veysel Vesek, Cemo Tüysüz, Osman Çelik, Aydın Oruç, Hüseyin Çalışçı ve Haksan Sadak’ın, 3. Yargı Paketi kapsamında tahliyelerine karar verdi. Aralarında milletvekilleri Kemal Aktaş ve Selma Irmak’ın da bulunduğu 20 tutuklu sanığın tahliye talebi ise reddedildi.