Gündem KCK’da gözaltına alınan BDP’li başkanlar adliyede

KCK’da gözaltına alınan BDP’li başkanlar adliyede

10.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Perşembe günü Van, Gaziantep ve İzmir’de eş zamanlı olarak düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan 14 belediye, parti il ve ilçe başkanlarından sorgusu tamamlanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 4 belediye başkanı ile BDP Van eski ve yeni il Başkanı dün adliye çıkarıldı.

KCK’da gözaltına alınan BDP’li başkanlar adliyede

‘Bu yapılan zulümdür’
Sorgusu tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ile BDP Van il Başkanı Mihriban Şah ve eski İl Başkanı Cüneyt Caniş, dün saat 06.00 sıralarında Van’ın İskele Mahallesi’nde bulunan ve adliyeye çevrilen M Tipi Cezaevi binasına getirildi.
Aynı operasyonda gözaltına alınan Muradiye İlçesi BDP’li Belediye Başkanı İzzet Çelik ise bir önceki gece nöbetçi mahkemeye çıkarılmış, kalp rahatsızlığı olduğu için çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
BDP’li belediye başkanlarının adliyeye çıkarılmasının ardından başta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu çevre il ve ilçelerdeki BDP’li belediye başkanları adliye önüne geldi.
Baydemir, adliyeye giderken gazetecileri sorularını cevapladı. Baydemir, yapılanların zulüm olduğu görüşünü savunarak, “Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı. Van daha depremin yaralarını sarmamıştı. Bu yapılan zulümdür. Bu zulüm bu akşam bitecek” dedi. Daha sonra adliyeye binasına Belediye Başkanı Osman Baydemir, Selim Sadak ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür alındı. Baydemir’in korumasının adliye binasına alınmaması kısa süreli tartışmaya neden oldu.