Gündem KCK sanıkları duruşmada mahkemeye sırt döndü

KCK sanıkları duruşmada mahkemeye sırt döndü

04.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın yönetim ve Siyaset Akademisi kadrosuna ilişkin aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da bulunduğu 140’ı tutuklu 205 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması dün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görüldü

KCK sanıkları duruşmada mahkemeye sırt döndü

Sanık avukatlarından Mahmut Boğatekin, duruşma salonuna yaka kartı almadan baro kartıyla girmek istedi. Ancak izin verilmedi. Güvenlik görevlileri Boğatekin’i dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada izleyicilerle görevliler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık duruşmaya ara vererek salonun boşaltılmasını istedi.

SIRT DÖNDÜLER
Aralarında CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nın da bulunduğu izleyiciler salonun dışarısına çıkartıldılar. Bunun üzerine sanıklar mahkeme heyetine sırtlarına dönerek protestoda bulundular. Duruşma çıkışında aralarında Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak’ın ve bazı sanık avukatlarının da bulunduğu bir grup, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KCK halktır, halk burada”, “KCK tutukluları onurumuzdur”, “Savunma haktır engellenemez” sloganları atarak bir süre yürüdü. Cezaevi giriş kapısı yanındaki boş alana gelen grup daha sonra gazetecilerin yaşanan gerginlik ve mahkeme heyetinin kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk açıklamayı avukat Fırat Epözdemir yaptı. Savunmaya karşı inanılmaz bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Epözdemir, “Bir avukat arkadaşımız mahkeme salonunda jandarma tarafından darp edilmiştir” dedi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de KCK Davası’nın siyasi bir davanın olduğunu burada Kürt siyaseti ve BDP’nin yargılandığını belirterek, “Burada sadece bir oyun sergileniyor hepsi bir tiyatro. Asıl olan savunma hakkının gaspıdır. Savunmanın görev yapamamasıdır. Özel yetkili mahkemeler (ÖYM) baştan beri siyasi karar veriyor. Hatta etnik kökene göre karar verdiğini ki kanımız nerdeyse güçleniyor. Etnik olarak Kürtlere baskı yapıyorlar. Bu hukuksuzlukla ilgili Adalet Bakanı’nı aramaya çalıştık. Kamuoyu aracığıyla çağrı yapıyoruz. Sağlıklı mahkeme sürsün, avukatlar savunma haklarını kullanabilsinler diye” ifadelerini kullandı.

9 MOBESE KONULDU
Bu arada, duruşma salonunun bulunduğu alanda tel örgülerin etrafındaki direklere 9 adet MOBESE kamerasının yerleştirildiği görüldü.