Gündem 'Kemalpaşa’ya 5 yıl içinde metronun temelini atacağız'

'Kemalpaşa’ya 5 yıl içinde metronun temelini atacağız'

11.03.2024 - 12:26 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa'ya metro sözünü yineleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "5 yıl içinde o metronun temelini atacağız. Rayları birer birer döşeyeceğiz. O seferler Kemalpaşa'ya başlayacak" dedi.

Kemalpaşa’ya 5 yıl içinde metronun temelini atacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Kemalpaşa'da meclis üyesi aday tanıtımı toplantısına ve Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Programda Kemalpaşa mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Türkmen, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Zeki Çağın, CHP eski İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile binlerce yurttaş katıldı.

Programda konuşan Tugay, "Mehmet Başkanım buraya gelmeden 'Hiç merak etmeyin Kemalpaşa'da biz seçimi kazandık. Alana gelince göreceksiniz' dedi. Gördüm, inanıyorum ki Kemalpaşa'nın tarihine geçecek. Çok iyi bir belediye başkanlığı yapacak. Biz Rıdvan ağabey ile 5 sene birlikte çalıştık. Dertlerimiz, mücadelemiz ortaktı. Kemalpaşa'ya verdiği hizmetler için tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi Mehmet Türkmen başkanımla beraber hizmet etmenin onurunu yaşayacağım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BURADAKİ COŞKU ORADA YOKTU'

İzmir ve 30 ilçesiyle ülkeye örnek olacak şekilde uyumlu bir çalışma modeliyle hizmet edeceklerinin altını çizen Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle hızlı büyüyen bir semte İzmir'in merkezinden metro lazım metro. Bunun sadece Kemalpaşa için değil İzmir için de ihtiyaç olduğunu görüyorum. Söz veriyorum 5 yıl içinde o metronun temelini atacağız. Rayları birer birer döşeyeceğiz. O seferler Kemalpaşa'ya başlayacak. Genç arkadaşlarımın Kemalpaşa'dan başka yere ihtiyaç duymamaları için gereken her türlü hizmeti sunacağız. Genç nüfus ilçede mutlu olacak." Bazılarının İzmir'i, Kemalpaşa’yı alma hayali kurduğunu söyleyen Tugay, "Gündoğdu'da miting yaptılar. Ne halde olduklarına lütfen açıp bakın. Buradaki coşku orada yoktu. Buradaki inanç orada yoktu. İzmir'in her köşesinde aynı coşkuyu görüyoruz ve inanıyorum ki biz Manisa'yı da Balıkesir'i de Bursa'yı da Uşak'ı da Denizli'yi de kazanıyoruz. CHP bu seçimden zaferle çıkacak. Bilin ki bu zafer halkın zaferi olacak. Bizler bu halkın evlatlarıyız. Hizmet için bu görevlere talip olduk, gereğini yerine getireceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var" açıklamalarında bulundu.

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da ilçede iki kez seçimi CHP'nin kazandığını belirtip, "Artık bundan sonra Kemalpaşa tartışmasız CHP'nin. Her geçen gün ivme kazanıyoruz. Sizler sayesinde bu ivmeyi daha da yükselterek Kemalpaşa'ya damgayı vuracağız. 1 Nisan'da davullu zurnalı belediyemize geleceğiz. Bunun için hepimiz çok çalışıp sandıklara sahip çıkalım. Asla sandıkların başından ayrılmayalım" dedi.

Haberin Devamı

Kemalpaşa’ya 5 yıl içinde metronun temelini atacağız

'İZMİR'İN YILDIZ İLÇELERİNDEN OLACAK'

Kemalpaşa'da Erzurum İspirliler Dayanışma ve Kültür Derneği'ni de ziyaret eden Tugay, Dernek Başkanı Sebahattin Öztürk ve dernek üyeleri ile buluştu. Seçildikten sonra hiçbir ayrım yapmadan, her yere eşit hizmet sunacaklarının sözünü veren Tugay, "Güçlü tarımı, sanayisiyle hızlı büyüyen Kemalpaşa, İzmir'in yıldız ilçelerinden biri olacak. Otogardan Kemalpaşa'ya hafif raylı sistemi getireceğiz. Bu da Kemalpaşa'yı İzmir'e daha da yakınlaştıracak. Ulaşım sorununu da önemli ölçüde çözecek. İztaşıt uygulamasını da başlatacağız. Çiftçinin ve üreticinin kalkınması için gerekli destekler verilecek" dedi.

Haberin Devamı

Tugay, ilçede esnafı da ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.