Gündem Kendime geldiğimde herkes parçalanmıştı

Kendime geldiğimde herkes parçalanmıştı

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’daki bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ahmet Şahinoğlu, “Tehdit altındaydık. Saldırı ihtimalini biliyorduk” diye konuştu

Kendime geldiğimde herkes parçalanmıştı

Afganistan’ın Nangerhar kentinde 3 Türk’ün hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan yaralı kurtulan formen Ahmet Şahinoğlu, Türkiye’ye getirilerek İzmir Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak ile getirilen Şahinoğlu, ilk kez Milliyet’e konuştu. Şahinoğlu, “Zaten sürekli tehdit altındaydık. İnşaattaki arıtma makinesini devretmeye gidiyordum. 3 tekerlekli motosikleti gördüm ve patlamayla kulaklarım çınladı. Kendime geldiğimde etrafta insan parçalarını gördüm. Kurtulmam mucize” dedi.
Afganistan’ın Nangerhar kentinde 2 Haziran’da düzenlenen bombalı saldırıda Fuat Taş, Ümit Ünal, Halil Gül isimli 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. İnşaat formeni ve teknikeri Ahmet Şahinoğlu (48) ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.
‘Çok kötü görüntüydü’
Arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Şahinoğlu, “Firmanın mekanik formeniyim. Zaten sürekli tehdit alıyorduk ve saldırı ihtimalini biliyorduk. Ben arıtma makinesini devretmeye gidiyordum. Yolda 3 tekerlekli motosikleti gördüm ve patlama oldu. Yarım saat sonra kendime geldiğimde çevremdeki herkesin parçalandığını gördüm. Çok kötü bir görüntüydü ve şoka girdim. Sağ çıktığıma ben de inanamıyorum, şans eseri kurtuldum ve aileme kavuştum”” dedi. Şahinoğlu’nun kardeşi Nevzat Şahinoğlu ise, “Afganistan’a çalışmaya gittiği için korku vardı, ama ekmek parası için gitti” dedi.