Gündem KESK'lilerden gözaltılara tepki eylemi

KESK'lilerden gözaltılara tepki eylemi

01.06.2009 - 14:29 | Son Güncellenme:

.

KESKlilerden gözaltılara tepki eylemi

KAMU Emekçileri Sendikası (KESK) Adana Şubeler Platformu üyeleri, İzmir'de polis baskınıyla gözaltına alınan arkadaşlarının bir bölümünün hala serbest bırakılmamasını, yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.
Adliye önünde toplanan 200 KESK üyesi, hükümet aleyhine sloganlar atarak 100 metre ilerideki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bölge Müdürlüğü'ne yürüdü. SGK önünde, sendika üyeleri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Haber-Sen Adana Şube Başkanı Kahraman Oğuz, hükümet güdümünde olmadıkları için yapılan baskınla pasifleştirilmeye çalışıldıklarını söyledi. KESK'in kamu emekçileri için yaptığı meşru müdafaasının engellenmek istendiğini savunan Oğuz, “KESK bu yıl büyük bir hamle içindeydi. Sokak ve alan eylemleri ile kamuoyu ve yetkilileri uyarıyordu. KESK'e bağlı Eğitim- Sen 3 Haziran'da, 4 koldan Ankara'ya yürüyüş başlatacaktı. 20 Haziran'da yine Ankara'da kitlesel bir miting yapılacaktı. Bu duyumları alan hükümet, mücadeleyi baltalamak için saldırıya geçti” dedi.
İzmir'de soruşturması biten 6 KESK yöneticisinin serbest bırakıldığını, gözaltındaki diğer kişilerinde serbest bırakılmasını beklediklerini belirten Oğuz, yapılan müdahalelerin yaptıkları çalışmaları etkilemeyeceği söyledi. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri bir süre daha hükümet aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.