Gündem Keten kardeşlere gözaltı

Keten kardeşlere gözaltı

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında Keten İnşaat’ın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşler “cinayete azmettirme” suçlamasıyla gözaltına alındı...

Keten kardeşlere gözaltı

Şişli Belediyesi’nde imar ve şehircilikten sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016 günü makam odasında giren bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak öldürülmüştü. Cinayeti soruşturan Cinayet Büro Amirliği ekipleri tetiği çeken Şenol Şahin’i kısa sürede gözaltına almıştı. İfadesinde “Para istedim, vermedi” diyen Şahin tutuklanmıştı. Ancak polis ekipleri, cinayetin imar ve rant ilişkileri kapsamında gerçekleşmiş olabileceği ihtimaliyle soruşturmayı derinleştirmiş; aralarında müteahhit, belediyede iş takibi yapanlar, mimarlar, inşaat firması sahipleri, bir kabzımal, eski belediye başkan danışmanın da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerden ise beşi tutuklanmıştı. Şüpheliler yargılanmaya başlrken soruşturma dosyası da cinayetin arkasında örgütsel bir yapı çıkması sebebiyle Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisi cinayetle ilgili yeni delillere ulaştı ve o deliller ışığında dün sabah yeni bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Keten İnşaat’ın sahibi Rıza ve Selahattin Keten kardeşler ile bir şirket çalışanı gözaltına alındı. Keten kardeşlerin “cinayete azmettirme” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.

Haberin Devamı

Yüreğimizi soğutacak’

Kardeşinin öldürülmesi olayıyla ilgili yaşanan gelişmeden memnun olduğunu dile getiren Cemil Candaş’ın ağabeyi Cemal Candaş, “Kardeşimin ölümünün arkasında kimlerin olduğunun bulunabilmesi için hiç olmazsa bir şeyler yapmaya çalışanlar var. Yüreğimizin bir parça da olsa soğuyabilmesi açısından adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

Yazarlar