Gündem Kilo vermek için 10 altın kural

Kilo vermek için 10 altın kural

04.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’da yayımlanan “Times of India” internet sitesi, yapılan bilimsel araştırmalar ışığında sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için 10 altın kuralı derledi. Uzmanların kilo verirken dikkat edilmesini istediği tavsiyeler şöyle:

Kilo vermek için 10 altın kural

1-GERÇEKÇİ OLUN: Kendinize en uygun diyeti, sevdiğiniz yiyecekler ve tüketme oranınıza göre seçin. Asla aç kalmamaya ve atıştırmalarınızın sağlıklı olmasına dikkat edin.
2-GERÇEKÇİ EGZERSİZLER YAPIN: Bir profesyonelden yardım alarak istenilen kilo ve forma ulaşmak için en doğru spor programını seçin. Standart programlar, herkese uymayabilir.
3-SPOR YAPIN: Egzersizi, hayatınızın bir rutini haline getirin. Zira, ancak günlük bir aktivite gibi disiplin içinde yapılan egzersiz sonuç verir.
4-DİSİPLİNLİ BESLENİN: Diyet yapmanın “aç kalmak” veya “şok zayıflamak” gibi karşılıkları olduğunu düşünmek hedefe ulaşmayı zorlaştırır. Disiplini bozmamak için farklı öğün seçenekleri hazırlayarak sıkılmanın önüne geçin.
5-DENGELİ BESLENİN: Uzmanlar, alınan kalori kadar egzersiz yapmanın doğrudan kilo kaybettirmediğine dikkat çekiyor. Ortalama bir insanın günlük beslenmesi, yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 60 karbonhidrat içermeli.
6-DİNLENİN: Uyku ve dinlenme de kilo vermek için temel bir gerekliliktir. Uyumak, sadece dinlenmeyi değil, sindirim sisteminin de dengelenmesini sağlayarak enerjinin dengeli harcanmasına yardımcı olur.
7-BOL SU İÇİN: Özellikle diyet ve spor yapanlar, su içmeyi asla ihmal etmemeli. Zira, sürekli enerji tüketen vücut, susuz kalmaya daha fazla meyillidir. Su, zayıflamada çok etkili değildir, fakat vücudun nemli kalmasını ve sistemlerin doğru çalışması için önemlidir.
8-DIŞARDA YEMEKLERE DİKKAT EDİN: Sürekli dışarda yemek yiyen veya yemek zorunda kalanlar, tercihlerini diyetlerine uydurmalı. Çok fazla çıkmayanlar ise, haftada en fazla bir kez dışarda yemek yeme ödülüyle motive olabilir.
9-ALKOLÜ AZALTIN: Alkol vücutta yağa dönüşür, metabolizmayı yavaşlatır ve kilo alımını hızlandırır. Uzmanlar zayıflamaya çalışan kişileregünde bir kadehten fazla alkol tüketmemelerini öneriyor.
10-YEMEKLERİ HAFİFLETİN: Sevdiğiniz fakat ağır olduğu için diyetinize uymayan yemekleri sağlıklı pişirme yöntemleriyle evde hazırlayabilirsiniz.

Yazarlar