Gündem Kiralık kasalardan belge çıkmadı

Kiralık kasalardan belge çıkmadı

13.05.2009 - 01:58 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturması kapsamında 11. dalgada gözaltına alınan Verso Araştırma’nın sahibi Erhan Göksel, Avukat Hüseyin Buzoğlu, emekli Albay Levent Göktaş ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün bankalardaki kiralık kasaları polis tarafından incelenmek üzere açıldı

Kiralık kasalardan belge çıkmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün Ankara’da, aralarında eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’in de bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını üslenen Hüseyin Buzoğlu ile Erhan Göksel, Levent Göktaş ve Kemal Gürüz’e ait özel kasalar açılarak tespit yapıldı.

Ergenekon belgesi yok
İnceleme sonucu farklı bankalarda bulunan kiralık kasaların açılması yönünde talimat alan polis, kasa sahipleri ya da avukatları aracılığıyla kasaları açtı. Kasada bulunanlar tek tek incelenerek tespit tutanağı düzenlendi.
Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, söz konusu 4 kişinin kasalarından bir miktar para ve ziynet eşyası çıktı. Kasalardan çıkanlar avukatların gözetiminde tutanaklara yazılarak iade edildi. Kasalarda Ergenekon’a ait herhangi bir belge ya da bulguya rastlanmadığı öğrenildi.