Gündem Kiralık katilin 2 can alan yanlışı

Kiralık katilin 2 can alan yanlışı

14.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bir ailenin 150 bin liraya tuttuğu kiralık katil, günlerce keşif yaptıktan sonra hedefiyle ilgisi olmayan Zübeyde Kahraman’ı öldürdü. Kiralık katil daha önce de yanlışlıkla bir çocuğu vurmuş

Kiralık katilin 2 can alan yanlışı

İstanbul Kağıthane’de 10 Ağustos 2018’de evinin önünde oturan bir çocuk annesi Zübeyde Kahraman (41) silahla öldürüldü. Kahraman’ın kiralık katil Murat Kaya (49) tarafından yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı. Yakalanan Murat Kaya’nın da arasında olduğu 11 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame düzenledi. Sanıklardan tetikçi Murat Kaya hakkında cinayet ve cinayete teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Haberin Devamı

Arazi husumeti

İddianamede, Süleyman Akkuş ile İsa Terzi’nin 10 yıl önce Eyüp’te o dönemki değeri 500 bin dolar olan bir arazinin alınması için anlaştıkları anlatıldı. Terzi’nin arazinin değerinin 250 bin dolar olduğunu öğrenmesi üzerine iki aile arasında husumet çıktığı, bu husumetin adam öldürmeye kadar vardığı belirtildi. İddianamede, Akkuş ailesinin Ramazan Kuruöz ile 150 bin liraya anlaşarak Terzi ailesinden birisini öldürmesi için kiralık katil bulmasını istediği anlatıldı. Kuruöz’ün adamlarından Murat Kaya’yı görevlendirdiği, Kaya ve diğer şüphelilerin günlerce olay yerinde keşif yaptıkları kaydedildi.

Kiralık katilin 2 can alan yanlışı
Hayatlar bitti

Olay günü Murat Kaya’nın ateş etmesiyle İsa Terzi’nin kaçarak saklandığı, Hamza Terzi’nin ise yaralandığı anlatılan iddianamede, bu sırada evinin önünde oturan Zübeyde Kahraman’ın da vurulduğu dile getirildi. İddianamede, şüphelilerin kaçtıkları sırada yolda bulunan bir kapana tersten girerek lastiklerinin patlamasıyla kaçamayıp yakalandıkları belirtildi. Saldırıda Zübeyde Kahraman’ın hayatını kaybettiği bildirilirken, tetikçi Murat Kaya’nın 2005’de de yine kiralık katil olarak yanlışlıkla 6 yaşındaki bir çocuğu vurarak öldürdüğü belirlendi. Şüphelinin yakalanarak cezaevine konulduğu ancak bir yıl önce izin ihlali yaparak kaçtığı ve cezaevi firarisi olarak arandığı ortaya çıktı. Murat Kaya’nın yakalandıktan sonra olayla ilgili para almadığını, bahse konu arsa üzerinden pay almak üzere anlaştığını söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı