Gündem Kırşehirliler şehit Semih’i uğurladı

Kırşehirliler şehit Semih’i uğurladı

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği havan saldırısı sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Semih Şahin’in cenazesi, memleketi Kırşehir’in Akpınar ilçesinde toprağa verildi.

Kırşehirliler şehit Semih’i uğurladı

Uçakla getirilen şehidin cenazesi için Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Arından kara yoluyla Akpınar ilçesine bağlı Büyükabdiuşağı köyüne getirilen şehit için son kez baba evinden helallik alındı. Köy camisinde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Tören boyunca ayakta durmakta güçlük çeken ve zaman zaman fenalaşan şehidin babası Hacı, annesi Menevşe ve kardeşi Haydar Şahin ile yakınlarına, hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin acılı babasını Bakan Tüfenkci teselli etmeye çalıştı. Tören sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK’ya sloganlarla tepki gösterdi. Geçen yıl göreve başlayan şehit uzman çavuş, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Şahin’in, ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.