Gündem ‘Kış Günlüğü’nün devamı yolda

‘Kış Günlüğü’nün devamı yolda

10.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paul Auster, geçen yıl ilk kez Türkiye’de yayımlanan ve İngiltere’de henüz basılan ‘Kış Günlüğü’ kitabının ikinci cildini yazmayı bitirdiğini ve devam kitabının adının ‘Report from the Interior’ olduğunu açıkladı.

‘Kış Günlüğü’nün devamı yolda

Paul Auster, geçen yıl ilk kez Türkiye’de yayımlanan ve İngiltere’de henüz basılan ‘Kış Günlüğü’ (Winter Jurnal) kitabıyla ilgili konuştu. Auster, iki ciltten oluşacak kitabın ikinci cildini bitirdiğini ve devam kitabının adının ‘Report from the Interior’ olduğunu açıkladı. 65 yaşındaki yazar, kendi içine dönüp çocukluğuna dair hatıralarında kalan anılarla başlayarak tüm yaşamını anlattığı kitaplarla ilgili olarak, “Bir sabah uyandım ve vücudumun tarihi hakkında bir kitap yazmaya karar verdim” diyor.
‘Mektuplar’ ikinci ciltte
Başından geçenleri, yaşadığı evleri, hayatındaki boşlukları kaleme alan Auster sözlerine şöyle devam ediyor: “Kitapta annemden de söz etmeliydim çünkü benim varlığım, önce onun vücudunda başladı.” İkinci ciltte Auster, New Jersey’deki hayatından annesiyle babasının mutsuz evliliğine kadar pek çok ayrıntıyı kaleme aldı. Kitapta en dikkat çeken konulardan biri ise, Thomas Edison’ın laboratuvarında çalışan Auster’ın babasının işten çıkarılma nedeni. Bu olayı ise, “Babam 14 yaşına kadar bize bu durumdan hiç söz etmedi” diye anlatan yazar sözlerine şöyle devam ediyor: “New Jersey’de bize çok yakın oturan, hatta aynı berbere gittiğimiz Thomas Edison, babamın Yahudi olduğunu öğrenince onu işten çıkardı.”
Auster, yeni kitabında hangi filmleri, hangi sanatçıları sevdiğini anlatırken kitabının bir bölümünü de eski eşine yazdığı mektuplara ayırdığını sözlerine ekliyor: “İkinci cildi yazmaya başladıktan sonra eski eşim Lydia (Davis) beni aradı ve ona gönderdiğim bütün mektupları sakladığını ve kullanabileceğimi söyledi.”

Yazarlar