Gündem Kişiliğin aynası ellerin büyüsü

Kişiliğin aynası ellerin büyüsü

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman plastik cerrah ve sanat koleksiyoncusu Prof.Dr. Hans Zilch’in 30 yılda bir araya getirdiği koleksiyonundan eserler, Pharmactive İlaç sponsorluğunda gerçekleşen ‘Ellerin Büyüsü’ isimli sergide görülebilecek. 3 - 28 Haziran tarihleri arasında O’Art’ta gezilebilecek sergi, daha önce İzmir, Ankara ve Antalya’da sanatseverlerle buluşmuştu

Kişiliğin aynası ellerin büyüsü

Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergide Pablo Picasso, Salvador Dali, Eugene Delacroix ve Man Ray’in de aralarında bulunduğu, sanat tarihinin farklı dönemlerinde var olmuş önemli isimlerin 60’i eser yer alıyor.
Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Zilch, birçok farklı kültürden sanatçıların eserlerinin bu sergide görülebileceğini söyledi. El cerrahisi üzerine eğitim aldığını söyleyen Zilch, kazalar sonucu deformasyona uğramış ellerin hem estetik, hem de işlev açısından eski haline getirilmesinin kendisini cezbettiğini söyledi. Zilch ayrıca, çalışmaları sırasında insanların geçirdikleri travmalar sonrasında bazen ellerini sakladıklarını ve eller ile kişilik arasında özel bir bağ olduğunu ifade etti.