Gündem Kısır nasıl yapılır

Kısır nasıl yapılır

28.04.2018 - 12:22 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kısırı sevmeyen yoktur. Günün her saati kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu kısır tarifinin sofranızın yıldızı olması kaçınılmaz. İşte püf noktaları ile birlikte pratik kısır tarifi.

Kısır nasıl yapılır

Kısır tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kısır yapılışı

Kısır yapmanın ilk adımı olarak kullanacağınız bulguru derin bir tencereye almakla başlayın. Ardından bulgurun üzerine karabiberi, pulbiberi, kuru naneyi, kimyon ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Normal tariflerde bulgurun üzerine önce sıcak su dökülür, daha sonra üzerine baharatlar eklenir. Fakat bu yöntem baharatların tadının kaybolmasına neden olacaktır. Baharatları eklediğiniz bulgurun üzerine 1 adet limonu sıkın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için bırakın.

Kısırın sosunun malzemeleri

  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kuru ve taze nane
  • 1 tutam maydanoz

Kısır sosunun hazırlanışı

Kısır sosunun hazırlamaya başlarken ilk adım olarak derin bir tencereye zeytinyağını alın. Üzerine ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyip kavurun. Üzerine kullanmak istediğiniz baharatları ekleyin. Biz bu tarifte kırmızıbiber, pulbiber ve kuru nane kullanıyoruz. Dilediğiniz baharatları ekledikten sonra diğer tarafta şişmesi için beklemeye bıraktığımız bulguru yavaş yavaş sos ile karıştırın. Bulgur ve sos iyice karıştırıldıktan sonra üzerine içine ince kıyılmış taze nane, yeşil soğan ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Ve kısırınız servis edilmeye hazır. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Servis Önerisi

Damak zevkinize göre daha fazla kısırın daha fazla ekşi olmasını istiyorsanız üzerine dilediğiniz miktarda nar ekşisi ilave ederek servis edebilirsiniz.

Yazarlar