Gündem Kıskançlık 3 can aldı

Kıskançlık 3 can aldı

07.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ölenlerden Safiye Geyik’in eski sevgilisi olduğunu söyleyen Köroğlu’nun, kadınla arkadaşı arasında ‘duygusal yakınlaşma’ olduğunu düşünerek cinayetleri işlediğini söylediği ileri sürüldü

Kıskançlık 3 can aldı

Zonguldak’ın Çınartepe Mahallesi Baruthane Sokak’ta önceki gün Hilmiye Demirtürk ve oğlu Burak Demirtürk’den haber alamayan yakınları evlerine gitti. İçeriye giren yakınları Hilmiye ve Burak Demirtürk ile Safiye Geyik’in yerde cesetleriyle karşılaştı.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede 3 kişinin tabancayla başlarına birer kurşunla vurularak öldürüldükleri belirlendi. Olayın şüphelisi olarak aranan Burak Demirtürk’ün arkadaşı Hasan Köroğlu, dün sabah saatlerinde polise teslim oldu. İddiaya göre Köroğlu, 2 yıl önce tanıştığı Safiye Geyik ile birlikte yaşamaya başladı. Geyik, kısa süre önce Köroğlu’nu terk etti.

Cinnet getirdi

İki arkadaş olaydan 3 gün önce Köroğlu’nun, Demirtürk’ten borcunu ödemesini istemesi üzerine kavga etti. Arkadaşı ile eski sevgilisi arasında gönül ilişkisi olduğunu düşünen Köroğlu, önceki gün evde çıkan tartışmada cinnet getirip 3 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü. Ölenlerden Safiye Geyik’in eski sevgilisi olduğunu söyleyen Köroğlu ifadesinde, “Evlilik hazırlığı yapıyorduk. Ben Burak Demirtürk ile aralarında gönül ilişkisi olduğunu düşünüyordum. Onu Bursa’dan alıp Burak’ın evine gittik. Orada otururken aralarında ilişki olup olmadığını sordum. İkisi de sorularıma tereddüt edince bir anlık sinirle yanımda getirdiğim tabancayla vurdum. Beni kandırdılar ve aldattıkları için onuruma yediremedim” dedi.

‘Çeyiz hazırlıyordu’

Burak Demirtürk’ün eniştesi, Burak ile Safiye arasında duygusal yakınlaşma olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Burak Devrek ilçesinde bir kız ile evlilik hazırlıkları yapıyor, çeyiz hazırlıyordu. Safiye ve Hasan, bir süre önce ayrılmışlar.

Hasan, barışmak için kadını Zonguldak’a çağırmış. Kadın gelmiş ama barışmamışlar. Burak da Hasan’ın arkadaşı olduğu için kadını o gün evinde misafir etmiş. Sabah Hasan eve gelmiş ve hepsini vurmuş” dedi.