Gündem Kıvılcımlı da suç sayıldı ya!

Kıvılcımlı da suç sayıldı ya!

28.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

5 gencin evine yapılan baskında ‘suç unsuru’ diye el konulan kitaplar arasında Hikmet Kıvılcımlı’ya ait ‘Türkiye’de Kapitalizmin Gelişimi’ kitabı da yer aldı

Kıvılcımlı da suç sayıldı ya

Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi’ne (TÖPG) yakınlığıyla bilinen Özgürlükçü Gençlik Derneği’nin (ÖGD) 5 üyesi önceki gün Samsun, Hatay ve İstanbul’da yapılan baskınların ardından “terör örgütü üyesi olmak” suçundan gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda Türkiye sosyalist tarihinin önemli kuramcılarından Hikmet Kıvılcımlı’ya ait “Türkiye’de Kapitalizmin Gelişimi” isimli kitabın da bulunduğu çok sayıda kitaba “suç unsuru” olduğu gerekçesiyle el konulması dikkati çekti. Son dönemde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yapılan operasyonlarda aralarında Mahir Çayan’a ait kitapların da yer aldığı dökümanlara el konmuş, kitapların bulunduğu evlerde ikamet eden öğrenciler de terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmışlardı. Son aylarda, sol grup ve derneklere yapılan baskınların ardından çok sayıda yasal örgüt ve dernek üyesi, terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınmış, bazıları da tutuklanmıştı.

Kitaplar suç sayılıyor
Özellikle, kamuoyuna “Hopa eylemleri” olarak geçen ve Hopa ile Ankara’daki gösteriler sırasında gözaltına alınan Çayan’ın kitaplarının bulunduğu evlerde ikamet eden öğrenciler “THKP-C Devrimci Yol Devrimci Gençlik adlı terör örgütünün” amaçları doğrultusunda faaliyet göstermekle suçlanmıştı. Samet Kurtdere, Burak Duman, Ali Kaymaz, Peri Çiftçi ve Hasan Fehmi Taylan Görür isimli ÖGD üyelerinin evlerine yapılan baskınlarda el konulan kitaplar arasında Kıvılcımlı’ya ait “Türkiye’de Kapitalizmin Gelişimi” kitabı da yer aldı.