Gündem Kız çocuklar ve ebeveynler bu tarz oyunlar seçiyor

Kız çocuklar ve ebeveynler bu tarz oyunlar seçiyor

01.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yediden yetmişe, sıkılan veya zaman geçirmek isteyen herkes muhakkak ki internette ücretsiz oyunlardan faydalanıyordur.

Kız çocuklar ve ebeveynler bu tarz oyunlar seçiyor

Yediden yetmişe, sıkılan veya zaman geçirmek isteyen herkes muhakkak ki internette ücretsiz oyunlardan faydalanıyordur. Bende, kız yiğenim için ücretsiz flaş oyun sitesi ararken, karşıma Hoyunlar.Com çıktı. Site tasarım olarak gözü yormayan, sade bir tasarıma sahip. Ayrıca diğer flaş oyun sitelerinden farklı olarak, kategori hiyerarşi sistemi çok geniş…
Sitede 11.000 birbirinden farklı oyun bulunmasından dolayı, ne tür oyun oynamak istiyorsanız, oyuna ulaşmak çok kolay… Sitede giydirme, makyaj ve bu tarzdaki kız oyunlarından, erkeklere yönelik olarak hazırlanan yarış, savaş ve silah oyunları, bunların haricinde ise herkesin oynayabileceği zekâ, balon patlatma, bulmaca oyunlarına kadar birbirinden zevkli oyunlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sitede benim ilk gözüme çarpan “” kategorisi oldu. Hoyunlar’ da yaklaşık 11.000 oyunun, yaklaşık olarak 4000 tanesi kız oyunlarından oluşmaktadır. Kız oyunları kategorisi içerisinde aşk, bebek, dekorasyon, giysi giydirme, makyaj, moda, sue, temizlik, yemek ve winx oyunları gibi başlıca kategoriler yer almaktadır. Başlıca birkaç kategoriyi sizler için, ayrıntılı olarak anlatacağım.

Kız çocuklar ve ebeveynler bu tarz oyunlar seçiyor

Kızlar tarafından en çok sevilen, kategorisinde sevilen bebek barbie, çizgi film güzelleri: Sue, Winx, Sindy ve Bratz kızları ile ilgili giysi giydirme oyunları bulunmaktadır. Bu güzel kızları birbirinden farklı oyunlarda kendi zevklerinize göre süsleyip, giydirebiliyorsunuz. Bunun haricinde masallarda karşımıza çıkan peri ve prensesleri giydirme imkânına sahip olabilirsiniz. Prenseslere birbirinden değişik elbiseler giyidirip, onları hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz. Yedisinde neyse, yetmişinde de aynı olan kız çocuklarının vazgeçilmez oyunları arasında gelinlik giydirme oyunları yer alıyor J Bu kategoride gelini ve damadı süsleme şansını yakalayacaksınız. Birbirinden farklı gelinliklerle de prova yapabilirisiniz. Bunların haricinde televizyonlardan ve filmlerden tanıdığınız yerli ve yabancı ünlülerinde oyunları bulunmakta. Ünlü giydirme kategorisinde dilediğiniz ünlü ile giydirme oyunu oynayabilirsiniz. Yetişkin kızların takı ve aksesuara olan merakları, küçük çocukkende başlamış olmalı ki takı-aksesuar oyunlarına olan ilgi de bir hayli yüksek. Bu kategoride sevilen mücevherlerle kızlara aksesuar olarak küpe, kolye gibi takılar takabilirsiniz. Gözüme çarpan en farklı kategori ise üniforma giydirme oyunları kategorisi oluyor. Bu kategoride meslek gruplarına göre kızlara ya da erkeklere kıyafet giydirebilirsiniz. Mesela bir doktoru, hemşireyi, polisi ya da bir itfaiyeciyi, mesleğine göre giydiriyorsunuz. Yaz mevsiminde kendini plaja atan kızlara plajda bikini, mayo gibi giysiler giydirip, onlar için plajda kullanılan eşyalar seçebilirsiniz. Giysi giydirme kategorisinde en sevilen oyun türlerinden bir tanesi de puanlı giydirme oyunlarıdır. Bu tarz oyunlarda moda konusundaki becerilerinizi kullanarak uyumlu giysiler giydirebilirsiniz, oyun sonunda giysinin uyumuna göre puanlama yapılıyor, aldığınız puana göre giysi seçimindeki becerilerini ölçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kız çocuklar ve ebeveynler bu tarz oyunlar seçiyor

Haberin Devamı

Kızlar tarafından sevilen bir başka oyun türü ise olmaktadır. Şirin bebeklerin bakımını üstleneceğiniz bebek bakma oyunları ile bebeklerin altını temizleyebilir, yıkayabilir, onlara mama yedirebilirsiniz. Ayrıca bebekler için hazırlanan minik giysileri onlara giydirerek şirinliklerine şirinlik katabilirsiniz.
Makyaj oyunları da kızların ilgisini çeken başlıca oyun türlerindendir. Makyaja meraklı kızların geldiği, kuaförleri işleterek onların saçlarını dilediğiniz gibi boyayıp, saçlarına şekil verebilirsiniz. Bazı oyunlarda ise bayanlara manikür-pedikür yaparak ayaklarını ve ellerini rengârenk ojeler sürerek güzelleştirebilirsiniz.
Yemek yapmaya meraklı olan kızlar yemek oyunları ile leziz yemekler yapmayı öğreniyor. Fırında pişirme oyunları ile mutfaktaki fırını kullanarak tavuk, hindi kızartabilir ve fırında leziz pastalar yapabilirsiniz. Ayrıca herkesin sevdiği ve doğum günlerinde kestiği pastaları oyun talimatlarını dinleyerek yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aşk oyunlarında ise heyecan dolu oyunlar bulunmaktadır. Etraftaki insanlardan gizli öpücük atan çiftlerimize yardım edebilirsiniz. Hipnoz oyunu ile okulda, plajda ve çeşitli yerlerde erkekleri kendinize aşık edebilirsiniz. Buluşmak için hazırlanan çiftlerimizi buluşma vaktinden evvel giysi giydirip, süsleyerek hazırlayabilirsiniz.
Dekorasyon oyunları ile yetenekli çocuklar evlerin bahçelerini, doğada hayvanların yaşadığı alanı ve evin içindeki odaları kendi zevklerine göre düzenliyor. Dekorasyon yaparken seçtiğiniz eşyaların uyumlu olması sizin bu konudaki yeteneğinizi ortaya koyabilir.
Parti sonrasında kirlenen evleri temizlemek ve giydikçe kirlenen elbiseleri yıkamak için emizlik oyunları oynayabilirsiniz. Ev temizliğinde dağınık olan eşyaları ortadan kaldırıp odaya düzenlemeniz gerekiyor. Böylece ev temizliği nasıl yapılır öğreniyorsunuz. Kadınların sevmediği işlerden olan ütü yapma işi oyunlarda daha zevkli hale geliyor.
Sizler için hazırladığım makalenin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur . Boş zamanlarınızda geçirebileceğiniz kaliteli bir oyun sitesini size sevdirebilmişimdir. Daha fazla oyunlar için hoyunlar.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Haberin Devamı

Kaynak:

Yazarlar