Gündem Kızımı dağa devlet itti

Kızımı dağa devlet itti

21.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanan ve 24 yıldan 98 yıla kadar hapsi istenen Karacagil, Rojava’ya gittiğini belirten bir mektup bırakarak PKK’ya katıldı

Kızımı dağa devlet itti

Antalya’daki Gezi Parkı eylemlerinde “kırmızı fularlı kız” olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, cezaevinde aynı koğuşta kaldığı PKK’lıların etkisiyle örgüte katıldı. Kod adının “Destan Yörük” olduğu belirtilen Karacagil, annesinin doğum günü olan geçen 20 Mayıs’ta bıraktığı mektupta Suriye’deki Rojava bölgesine gideceğini yazdı. Annesi “Deniz’i bu yola devletin, yargının uygulamaları itti” dedi.
Antalya’da Gezi Parkı protestolarına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. 4 ay 20 günlük cezaevi sürecinin 4 ay 9 gününü, Alanya-Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi’nde PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklu 13 kadınla birlikte geçiren Karacagil’in 20 Mayıs’ta PKK’ya katılarak dağa çıktığı belirtildi. “Destan Yörük” kod adını alan Karacagil’in, örgüt kıyafetiyle çektirdiği fotoğraflar ve röportajı, PKK’ya yakın bir gazetede yayımlandı.
Kızının PKK’ya katıldığına bir gün kendisine gelen bir telefonla emin olduğunu söyleyen Erçağan, “Telefondaki kişi Türkçeyi çok iyi bilmiyordu. ‘Deniz PKK’ye katılma kararı aldı. Deniz PKK’ dedi ve kapattı telefonu” dedi.

Tunceli’de çatışma çıktı
Öte yandan Tunceli’nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında yol kesen PKK’lılara ve TİKKO’lulara yönelik düzenlenen operasyona katılan askeri birliklere PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı çatışmada PKK’lılar kaçtı.