Gündem ‘Kızımın gülüşünü özlüyorum’

‘Kızımın gülüşünü özlüyorum’

08.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni 8 Temmuz 2018’de, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki menfezden geçerken, rayların altındaki toprak göçtü. Altı boş raylar üzerinde dengesini kaybeden trenin 5 vagonu devrilirken 25 kişi yaşamını yitirirdi, 300’den fazla kişi de yaralandı.

‘Kızımın gülüşünü özlüyorum’

Facia sonunda açılan soruşturmada 4 kişi hakkında ‘Taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yargılama sürerken üzerinden tam 1 yıl geçen facianın aileler üzerinden bıraktığı olumsuz izler silinmiyor. Facia da en büyük acıyı yaşayanlardan biri olan Zeliha Bilgin, duygularını Milliyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Kazada 14 yaşındaki kızı Bihter’i, kız kardeşleri Derya Kurtuluş, Emen Duman ile 6 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Bilgin, kazanın ihmal sonucu meydana geldiğini söyledi. Bu kadar can kaybına yol açan ve toplumsal tepkiye neden olan olaydan sonra kimsenin tutuklanmadığını vurgulayan gözü yaşlı anne, ilaçlarla ayakta durduğunu söyledi. Bilgin “Hayatım boyunca bu facianın yaşattığı tramvayı atlatamayacağım. Bir yıldır evladımın yatağında yatıyorum. Annem ve babamla aynı gün evlat acısı yaşadım. Bir evlat iki kardeş ve bir yeğen kaybettim. Bu kadar acının üstüne bir de aylardır adalet arıyorum. Evimde oturup yasımı tutmam acımı yaşamam gerekiyor oysa. Ama buna bile izin verilmedi. Evladıma ve kardeşlerime söz verdim, ‘Dedim ki sizi bu toprağın altına gömenlerin asla peşini bırakmayacağım.’ Çünkü onlar ölmedi, ihmal kurbanı oldular. Benim hayatım bitti, hayatım gitti. Hayaller bitti, hayatlar gitti. Kocaman bir aileydik, ben en kıymetli 4 canımı kaybettim. Kızımın gülüşünü, kardeşlerimi ve küçük Beren’imi özlüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Faciada 14 yaşındaki kızını ve 3 yakını kaybeden Zeliha Bilgin, “Kızımın gülüşünü, kardeşlerimi ve küçük Beren’imi çok özlüyorum” dedi.