Gündem Klasik filmlerin aşkıyla

Klasik filmlerin aşkıyla

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Beykoz Kundura’nın geçmişindeki film gösterim geleneğinden yola çıkarak fabrikanın kazan dairesinin bir bölümüne yerleşen Kundura Sinema, Şubat 2019 programında Sevgililer Günü özel seçkisi ile izleyicileri sinema tarihinde yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Klasik filmlerin aşkıyla

Beykoz Kundura’nın tarihi atmosferinde sinemanın unutulmayan klasiklerini beyaz perdede izleme fırsatı 14 - 17 Şubat tarihlerinde izleyicileri Kundura Sinema’da bekliyor. 1942 yapımı yönetmen Michael Curtiz’in hafızalardan silinmeyen ‘Kazablanka’ filminde İkinci Dünya savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kentinde Hitler’den kaçan Avrupalıları anlatıyor. Ana karakter Rick Blaine’in eski aşkı Ilsa ve direniş lideri kocası Victor Laszlo ile karşılaşmasını konu alan filmde Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmalarını sağlayabilecek tek kişidir.

Haberin Devamı

Yönetmen Leo McCarey’in 1957 yapımı ‘Unutulmayan Aşk’ filmi çapkın Nickie Ferrante ve caz sanatçısı Terry McKay’in nefes kesen aşk hikâyesini konu alıyor. Birbirlerine duydukları aşkın kanıtlanması New York’un ünlü gökdeleni Empire State’deki buluşmaya bağlıdır. William Wyler’ın 1953 yapımı, dönemin en eğlenceli filmleri arasında gösterilen ‘Roma Tatili’ filminde modern zaman prensesi Ann’in Roma macerası izleyiciler ile buluşuyor. Audrey Hepburn’e En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazandıran Roma Tatili, tek başına Roma’yı keşfe çıkan Ann ve gazeteci olduğunu gizleyen Joe’un aşk hikâyesini anlatıyor.

Yazarlar