Gündem Klimalar bile erkek!

Klimalar bile erkek!

05.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamın vazgeçilmezi olan klimalar cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya. Klimaların erkek metabolizmasına göre tasarlandığı ve kadınları olumsuz yönde daha fazla etkilediği iddia ediliyor

Klimalar bile erkek

Hollanda’nın Maastricht Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, kadınların erkeklere göre klimadan daha çok etkilendiğini ortaya koydu. Araştırma, klima ünitelerinin erkeklerin vücut ısılarına ve metabolizmalarına göre tasarlandığını, bu yüzden kadınların soğuktan daha çok etkilendiğini gösteriyor. Modern ofislerde kullanılan klima sistemlerinin ortalama 40 yaşında bir erkeğin metabolizmasına göre tasarlandığını belirten uzmanlar, bunun bir kadının metabolizma hızınden yüzde 30 daha fazla olduğunu ortaya koydu. Erkeklerin kas oranının daha yüksek olması da soğuk havalarda avantaj olarak gösterildi.

‘Isıtıcılara sarılıyorlar’
Yapılan araştırmaların ardından başta ABD olmak üzere tartışmalar alevlendi. Washington Post yazarı Petula Dvorak, ‘Kadınların ofislerde rahat etmesi için ısıtıcılara sarıldığı, hırkaları çıkarmadığı günler geldi’ açıklamasında bulundu. Ünlü bir blog yazarı olan Cassy Fiano da ‘yaz aylarında kadınların kalın kıyafetler giymek zorunda kaldığına’ dikkat çekti. Konu sosyal medyada da yankı buldu. Birçok kullanıcı iş yerlerindeki klimaların kendilerini hasta ettiğini belirterek isyan etti.