Gündem Koca yürekli minikler

Koca yürekli minikler

02.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya Meram Mümtaz Koru İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri, harçlıklarını toplayarak biriktirdikleri 45 TL’yi gazetemizin yardım kampanyasına bağışladı. Öğrenciler ‘Biz de babasız kalabilirdik’ dedi.

Koca yürekli minikler

Konya Meram Mümtaz Koru İlkokulu 3/B sınıfı öğrencilerinin, Soma’da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından gösterdikleri duyarlılık göz yaşarttı. Öğrenciler, sınıf öğretmeni Gülşen Solak’ın önderliğinde facianın ertesi günü okula getirdikleri harçlıklarını Soma’da ölen işçilerin yakınlarına göndermek için bir araya getirdi ve Milliyet’in başlattığı kampanyaya bağışladı.
Öğretmen Gülşen Solak, maden faciasının, çocuklar üzerinde ciddi bir duygusal etki yarattığını belirterek, “Çocuklar haberleri görünce çok üzüldüler. Oradakiler için birşey yapmak istediler. ‘Soma’ya yardım edelim mi çocuklar?’ dediğimde, rahatladılar. İlk gün hemen harçlıklarından kalanları attılar. Ertesi gün de herkes evinden, kumbarasından, annesinden, babasından aldığı harçlıkları getirip kutuya attı” dedi.
45 TL topladıklarını anlatan Solak, “Bu, 5 kuruş, 10 kuruşlarla birikmiş bir para. Hatta banka görevlisi, ‘bunu sayın da getirin’ demiş. Biz saydık, kağıda yazdık gönderdik” diye konuştu. Kampanyaya katılan öğrencilerin, bazı ifadeler ise göz yaşarttı:

‘Ben yaşamış gibi oldum’
- Oradaki çocuklar babasız kaldı. Biz de babasız kalabilirdik. Onun için kumbaramdan para alıp gönderdim.
- Soma’yı duyduğumda olayı ben yaşamış gibi oldum. Şimdi biz onlara yardım edersek, onlar da biz zor durumda kaldığımızda bize yardım ederler diye düşündüm. Soma’da 4 yakınım öldü. Onlara yardım yaptığım için gece mutluluktan uyuyamıyorum.
- 5 kuruş, 10 kuruş ne varsa attım kutuya. Keşke olsa elimde, 50 TL atmak istiyorum aslında. Ama o kadar param yok.
- Soma’daki çocukların yardıma ihtiyacı var. Mesleğim olduğunda, para kazandığım zaman daha çok yardım yapacağım.
- Soma’da babalar öldü. Keşke çok param olsa bir site yapsam, hiç para almadan onları orada oturtabilsem.
- Büyüyünce madenlere sadece robotların gireceği bir makine yapmak istiyorum. Robotlar çalışsın orada insanlar değil. Çünkü orada insanlar ölüyor.