Gündem Komutan eşleri botla Porsuk Çayı’nı gezdi

Komutan eşleri botla Porsuk Çayı’nı gezdi

04.12.2008 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

Komutan eşleri botla Porsuk Çayı’nı gezdi

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları çeşitli denetlemelerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Orgeneral Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ ile kuvvet komutanları eşleri Porsuk Çayı’nı bindikleri botlarla gezdi. Komutan eşlerinin bot gezisi yaptığı Porsuk Çayı’nda dalgıçlar bomba aramasında bulundu.
Orgeneral İlker Başbuğ ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ile birlikte bugün öğle saatlerinde Eskişehir’e geldi.
Orgeneral İlker Başbuğ ilk olarak 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’nda denetlemelerde bulundu. Orgeneral Başbuğ ile beraberindekiler daha sonra merkeze bağlı Karacaşehir Köyü yakınlarındaki NATO’ya bağlı 6’ncı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’ni incelemelerde bulunduktan sonra Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’yı ziyaret etti. Vali Çalışıcı komutanları vilayet önünde karşıladı.

Haberin Devamı

KOMUTAN EŞLERİNİN BOT GEZİSİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ ile kuvvet komutanlarının eşleri ise Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait botlarla gezinti yaptılar. Komutan eşleri botlara binmeden önce Ankara’dan gelen Deniz polisleri, bomba uzmanları ve dalgıçlar Porsuk Çayı’da bomba araması yaptı. Eğitilmiş polis köpeklerinin de çay kıyısındaki aramasını vatandaşlar ilgiyle izledi. Komutan eşleri bot gezintisinin ardından Haller Gençlik Merkezi, Odunpazarı Evleri, tarihi Atlıhan Çarşısı ve Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni gezdi.
Orgeneral İlker Başbuğ ile beraberindeki kuvvet komutanlarının geceyi Eskişehir’de geçirecekleri, yarın sabah saatlerinde Ankara’ya dönecekleri belirtildi.