Gündem Komutan, ‘Gerekirse bizi vursunlar’ dedi

Komutan, ‘Gerekirse bizi vursunlar’ dedi

03.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

8 askerin şehit olduğu çatışmanın detaylarını anlatan Ağar, bölük komutanının uçaklar için, ‘Gerekirse bizi de vursun ama teröristleri imha etsin’ dediğini söyledi

Komutan, ‘Gerekirse bizi vursunlar’ dedi

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün Afrin kırsalındaki Kel Tepe’de yaşanan çatışmanın detayları hakkında bilgi verdi. Ağar, “Bölgede son üç gündür yoğun sis var. Teröristler sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahla gelmişler” dedi. İlerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu alanda üstü kapalı, gizli hendeklerin bulunduğunu söyleyen Ağar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Tünelden geldiler’

“Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti.” Teröristlerin sızma eylemi gerçekleştirdiği sırada çatışma çıktığına değinen Ağar şöyle devam etti: “Saatlerce çatışma yaşandı. Sis nedeniyle SİHA’ların görüş alanı kapalıydı. Temas hattı birbirine çok çok yaklaştı. Hatta bir bölük komutanı uçaklar için ‘gerekirse bizi de vursun ama teröristlerin hepsi burada imha olsun’ demiş. Mehmetçiğin ortaya koyduğu karşı duruş teröristlerin beklediklerinin tersi bir sonuç verdi. Teröristler dün büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere 73 kayıp verdi.”

Haberin Devamı

Teröristlerin tünelleri ve irtibat hendeklerinin boyutlarına dikkati çeken Ağar, “İrtibat hendeklerini kazıyorlar, üzerini toprakla kapatıyorlar. Tüneli uçakla vurarak orada bir noktadan kırmanız, vurmanız yetmiyor, tekrardan açabilirler” dedi.

Göğüs göğüse

Bilal köyü bölgesinde görev yapan Bornova Jandarma Komando Tugayı’nda görevli askerlere, 100 kadar PYD/PKK’lı terörist ağır silahlarla saldırdı. 1083 rakımlı tepede ağır çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında mesafe el bombası atım mesafesine kadar düştü. Bu ilk çatışmalarda 25 civarında terörist öldürüldü. Neredeyse göğüs göğüse çatışmalar sürerken bölgeye üçü PÖH, ikisi JÖH olmak üzere 5 tim daha sevk edildi. Sabaha kadar süren çatışmaların ardından tepeye sızmaya çalışan teröristler püskürtüldü.