Gündem ‘Komutan sabaha kadar bizi oyaladı’

‘Komutan sabaha kadar bizi oyaladı’

12.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya’daki darbe davasında tanık olarak dinlenen Kamalak, sanıklardan üssün eski komutanının, 7 uçağın inmesine izin verilmesini istediğini anlattı

‘Komutan sabaha  kadar bizi oyaladı’

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde 2. Ordu ile 7. Ana Jet Üs komutanlıklarındaki olaylara ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de bulunduğu 27’si tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, sanıkların duruşma salonuna girişi sırasında bir vatandaş sanıkların üzerine ip attı. Gergin başlayan duruşmada sanık yakınları ile vatandaşlar arasında çıkan tartışma polislerin müdahalesiyle sonladırıldı.
‘Ayık izin vermedi’
Darbe gecesi 7’nci Ana Jet Üssü’nde olayları yatıştırmakla görevlendirilen Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kamalak’ın tanık olarak dinlendiği duruşmada, Kamalak tutuklu sanıklardan üssün eski komutanı Emin Ayık’ın kendilerini sabah kadar oyaladığını ileri sürerek şunları söyledi: “Sabaha karşı gelen 7 tane uçak yaklaşık 1-1,5 saat havada döndü. Emin Ayık, yanımıza gelerek uçakların inmesini istedi. Emniyet müdürü ve vali ile görüşerek, uçakların inmesine müsaade ettik. Uçaklar çok pahalı olduğu ve Amerika’dan zorlu alındığı, yakıtlarının bitmesi halinde düşmemeleri için indirildi. İçlerinden çıkan 39 personeli gözaltına almamıza Emin Ayık izin vermedi. Daha sonra haklarında gözaltı kararı verilen 39 kişiyi gözaltına alarak Polis Okulu’na gönderdik. İkinci gün ise, Emin Ayık’ı gözaltına aldık.”
Hakkındaki iddialara tutuklu bulunduğu Düzce Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla yanıt veren sanık dönemin 7’nci Ana Jet Üssü Komutanı Emin Ayık, Kamalak’a “15 Temmuz’da uçakların inmesini engellemek için görev yapıyorsunuz. Gelir gelmez neden üs komutanıyla temas kurmadınız” diye sordu. Kamalak, bunun üzerine “Ortada hain bir teşebbüs var, üs komutanının kim olduğunu bilmem ben görevimi yaptım. Komutanı kim, subayı kim bunun peşinde koşmam ben kendi işimi yaparım” diyerek yanıt verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı İzzettin Duman, tutuklu 27 sanığın, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Kasım 2017’ye erteledi.

Haberin Devamı