Gündem Köpek gaspına 8'er yıl hapis

Köpek gaspına 8'er yıl hapis

29.06.2008 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

Köpek gaspına 8er yıl hapis

İZMİR'de, kendilerine söz vermesine rağmen, dişi yerine erkek yavru köpek veren Mustafa Salman'ı ormanlık alana kaçırıp silah ve bıçakla tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 kişi, 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl İzmir'in Bornova İlçesi Evka-3 Semti'nde meydana geldi. İddiaya göre, 29 yaşındaki Mustafa Salman, Rotweiller cinsi gebe köpeğinin doğum yapmasının ardından 30 yaşındaki Celil Elek'e dişi yavrulardan birini hediye vereceğini söyledi. Doğumun ardından Salman, dişi yavru yerine Elek'e erkek yavru verdi. Buna çok kızan Elek, cep telefonuyla Salman'ı arayıp bulunduğu yeri öğrendi. Elek, yanına 21 yaşındaki Yıldıray Özbalkan, 29 yaşındaki Ufuktan Tezel ve 25 yaşındaki Adil Atıcı'yı da alıp, Mustafa Salman'ı otomobile zorla bindirip ormanlık alana götürdü. Burada Tezel, Salman'a “Sen, Celil'e dişi köpek verecektin. Niye vermedin?” dedikten sonra başına tabanca kabzasıyla vurdu. Yıldıray Özbalkan da bıçakla ayağını çizdi. 4 saldırgan, Salman'ı dövdükten sonra gittikleri evden dişi yavru köpeği aldı. Olayın ardından Mustafa Salman, polise gidip şikayetçi oldu. Polis, 4 kişiyi yakaladı. Adliye'ye sevk edilen 4 zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Celil Elek, Yıldıray Özbalkan, Ufuktan Tezel ve Adil Atıcı hakkında, ‘geceleyin iştirak halinde silahlı yağma, hürriyeti tahdit’ suçlarından 20'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada tutuklu yargılanan 4 zanlı hazır bulunduruldu. Mustafa Salman, önceki ifadesinde, “Cins olan köpeğim doğum yapacaktı. Celil benden yavru dişi köpek istedi. Doğum sonrası bakacağımı söyledim. Köpeklerin çoğunu sattım. Bir tek evde erkek bıraktım. Onu da kendisine verdim. Ama beni zorla arabaya bindirip ormanlık alana götürdüler. Burada başıma silahla vurup bacağımı bıçakladılar. Ardından dişi köpeği sattığım bir kişinin yanına gittik. Burada bir fırsatını bulup ellerinden kurtuldum. Beni öldürecekler diye çok korktum. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.
Tutuklu yargılanan sanıklardan Celil Elek ise suçlamaları kabul etmedi. Elek, ifadesinde, “Dördümüz otomobille dolaşıyorduk. Salman, Adil Atıcı'yı cep telefonundan arayıp bulunduğu yeri söyledi. Hep birlikte buraya gittik. Otomobile binip dolaşmaya başladık. U.T., arabada ‘Hani sen köpek verecektin’ diye tabancayı çıkartıp başına vurdu. Bize verdiği köpek erkekti. Bana söz verdiği köpeği başkasına sattığını söyledi. O kişiden gidip köpeği aldık. Daha sonra kendisini evine bıraktık. Aldığım köpeği de karakolda teslim ettim. Uzun süredir tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi. Diğer zanlılar da suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, yargılama sonunda, suçlu buduğu 4 kişiyi 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.