Gündem Köprüden atlayan babasına çok kızdı

Köprüden atlayan babasına çok kızdı

25.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emekli SAT Komandosu Namık Ekin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden paraşütle atladı. 72 yaşındaki rekortmen sporcunun yürekleri ağza getiren gösterisinden ne bir yetkilinin ne de ailesinin haberi vardı...

Köprüden atlayan babasına çok kızdı

Dünya rekorları sahibi, emekli SAT komandosu Namık Ekin, ilginç denemelerine bir yenisini daha ekledi. 72 yaşındaki rekortmen, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden paraşütle korsan bir atlayış gerçekleştirdi. Ekin, bu denemesiyle FSM Köprüsü’nden paraşütle atlayan ilk ve ve en yaşlı kişi oldu.

Taksiyle geldi
Ekin, rekor denemesi için dün saat 11.00’de yanındaki özel kameramanla birlikte bir taksiye binerek FSM Köprüsü’nün yolunu tuttu. Avrupa’dan Asya’ya geçiş istimatinin 200’üncü metresinde taksiyi durduran Ekin, köprünün trabzanlarını aşarak kendisini birkaç dakika içinde boşluğa bıraktı. Bu sırada Ekin’in yanında bulunan özel kameramanı köprü üzerinde kayıt yaparken, Boğaz’da ise bir adet bot Ekin’i düştüğü yerden almak için hazır olarak bekledi.

Kıyıdan alkışlı destek
Atlayıştan 2-3 saniye sonra paraşütünü açan Ekin, bir süre kıyıya doğru süzüldü. Rumelihisarı’nda karaya yakın bir bölgede denize iniş yapan Ekin’i botta bulunan 3 kişilik ekip hemen sudan çıkardı. Atlayışı gören kıyıdaki vatandaşlar da, rekortmen yüzücüye alkışlarla destek verdi. Korsan atlayışın ardından açıklama yapan Ekin, “6-7 yıldır bugünün hayalini kuruyordum. Uzun zamandır bu atlayış için çalışıyorum. 2 yıl önce Valilik’ten izin almıştım. FSM’den atlayan ilk ve en yaşlı kişiyim. Büyük gurur yaşıyorum” dedi.

Ailesi Milliyet’ten öğrendi
Ekin’in atlayışını Milliyet’ten öğrenen ailesi ise büyük bir şok yaşadı. Ekin’in her etkinliğinde görev alan motosiklet yarışçısı kızı Name Ekin “Böyle bir şeyi nasıl yapar inanamıyorum. Babam, ailemizin hiçbir ferdine haber bile vermedi. Karşı çıkıp, engel olacağımızı biliyordu. Aile olarak babamın bu tür denemeler yapmasını istemesek bile macera ve adrenalin tutkusu onu geri bırakmayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Havadayken tüm korkularım silindi’

Ekin, köprüden nasıl atladığını şöyle anlattı; “Taksiciye Anadolu yakasına götürmesini istedim. Paraşüt ve dalgıç kıyafetlerimin üstüne pardesü giydiğim için taksici ne yapmak istediğimi anlamadı. Köprüye girdikten hemen sonra midemin bulandığını söyleyip taksiciden kenara çekmesini istedim. Bana, ‘Ağabey duramam yasak’ dedi. Ancak istifra edeceğimi söyleyerek durması için ısrarcı oldum. Taksici ısrarım karşısında durmak zorunda kaldı. Kendisine 20 lira uzatıp ‘teşekkür ederim, sen şimdi git, ben rekor denemesi gerçekleştireceğim’ dedim. Korkulukların üzerine çıktıktan sonra kalp atışlarım hızlandı. Kendi kendime ‘Ne olursa olsun yapacağım’ dedim. Lodos sert esiyordu. Rüzgâr hiç ummadığım sonuçlara yol açabilirdi. Aşağı bir kez baktıktan sonra kendimi boşluğa bıraktım. Havadayken tüm korkularım silindi. FSM’den süzülmek harika bir duyguydu.”