Gündem Koronavirüs aşısı zorunlu mu? Koronavirüs aşısı ücretli mi - paralı mı, fiyatı ne kadar?

Koronavirüs aşısı zorunlu mu? Koronavirüs aşısı ücretli mi - paralı mı, fiyatı ne kadar?

14.01.2021 - 10:21 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde kitlesel aşılama süreci hastanelerde resmen başladı. İlk etapta sağlıkçıları ve 65 yaş üstü aşılanacak. Milyonlarca vatandaş ise koronavirüs aşısı hakkında bilgilere ulaşmak için arayışa geçti. Mart ayından bu yana büyük mücadele verdiğimiz koronavirüs salgına karşı çıkan aşı hakkında peş peşe sorular geliyor. Koronavirüs aşısı zorunlu mu? Koronavirüs aşısı paralı mı, fiyatı ne kadar? soruları art arda soruluyor. İşte Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşıları hakkında bilinmesi gerekenler...

Koronavirüs aşısı zorunlu mu Koronavirüs aşısı ücretli mi - paralı mı, fiyatı ne kadar

Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı.

Haberin Devamı

İlk aşıyı ise Türkiye’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Bakan Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek “Bugün (dün) itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Aşının yeterince güvenli olduğu anlaşılmış ve acil kullanım onayı için süreç başlamıştı. Akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz aşı için acil kullanım onayı vermiştir. Öncü olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağımı ilan etmiştim. Huzurlarınızda Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız. Yarından (bugün) itibaren tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır. Aşılar 81 ilimizin halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir. Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden canlı olarak takip edebileceklerdir” demişti.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS AŞISI ZORUNLU MU?

Sağlık Bakannı Fahrettin Koca geçtiğimiz tarihlerde koronavirüs aşısı zorunlu mu sorusuna cevaben; Aşının zorunlu olması gerektiğini düşünmüyoruz. Aşının etkinliği net izah edilirse birçok kişinin yaptıracağına inanıyorum. demişti.

KORONAVİRÜS AŞISI ÜCRETLİ Mİ, FİYATI NE KADAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz tarihlerde koronavirüs aşısı ücretli mi, fiyatı ne kadar sorusuna cevaben;

Aşı bedelsiz olarak verilecek. Sağlık kuruluşlarında yapılacaktır. Böylece aşılanan vatandaşlarımız veri tabanından takip edilecektir. demişti.