Gündem Köy muhtarı: 'Arapçası süperdi'

Köy muhtarı: 'Arapçası süperdi'

20.04.2017 - 12:01 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 14 yıl önce El Kaide terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin davanın sanıklarından Ziya Çelik'in Çankırı'nın bir köyünde yakalanmasına dair detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Köy muhtarı: Arapçası süperdi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden kesinleşmiş 6 yıl 3 ay cezası bulunan Çelik, bir yıldır Ilgaz'ın Alıç köyünde vekil imamlık yapıyormuş. Bir ihbarı değerlendiren Jandarma, imamı seçim günü yakalamak için tedbir almış, ancak Çelik seçimde oy kullanmamış. Seçimden sonraki gün köye gelen Çelik, evinde jandarma tarafından yakalanmış.

Haberin Devamı

Çelik'in görev yaptığı 50 hanelik Alıç Köyü'nün muhtarı Ali Osman Baş, Çelik'le ilgili şunları anlattı:

'Köyümüzde bir yıldır görev yapıyordu. Daha önce İstanbul'da bazı kurslarda görev yapmış, bize öyle söyledi. Sonra sınavlara girmiş, 3 yıl sözleşmeli olarak buraya atanmış. Çocukları ve ailesi İstanbul'da. Çocuklarının okulu olduğu için orada bıraktığını söylemişti. Kendisi Kastamonulu... Biz herhangi bir şüpheli hareketini görmedik. Süper Arapçası vardı. Namazları da vaktinde kıldırırdı. Camiden çıkınca da kimseyle pek muhabbet etmez, doğrudan evine giderdi. Seçimden önce izin alıp İstanbul'a gitti. Seçim günü dönecekti. Sonra arayıp babaanesinin rahatsız olduğunu, gelemeyeceğini söyledi. Seçimden sonra geldi. Jandarma köyde yakaladı'